...
Реєструйся

Продаж подарункових кондитерських наборів: як заповнити податкову накладну


Податківці підтвердили власну останню позицію щодо заповнення податкової накладної в разі постачання товарних наборів (комплектів), озвучену в ІПК від 12.09.2017 р. № 1907/6/99-99-15-03-02-15/ІПК. А саме: визначення коду УКТ ЗЕД набору (комплекту) товарів, який містить декілька видів однієї товарної позиції та один (чи декілька) видів іншої товарної позиції, здійснюється з урахуванням правила 3 Основних правил інтерпретації УКТ ЗЕД.

Операція з постачання набору (комплекту) товарів, який містить декілька видів однієї товарної позиції та один (чи декілька) видів іншої товарної позиції, у податковій накладній відображається одним рядком.

Графи 6 та 7 податкової накладної стосовно кількості та ціни постачання одиниці товару під час постачання наборів (комплектів) заповнюються в установленому порядку — ціна одиниці набору (комплекту) товарів і кількість таких наборів (комплектів).

Якщо зазирнути в минуле щодо цієї ситуації, то деякий час податківці вважали, що в податковій накладній треба розписувати номенклатуру товарів, що входять у комплект (набір). Такі вимоги було викладено в роз’ясненні із системи «ЗІР» (категорія 101.16), яке діяло до 01.03.2017 та було відкликане у зв’язку з унесенням змін до форми податкової накладної.

Джерело: www.interbuh.com.ua

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Чи повинен роботодавець вести військовий облік жінок на підприємстві
У сьогоднішніх реаліях, що зумовлені тривалою боротьбою України проти збройної агресії рф, питання ведення військового обліку жінок на підприємствах набуло ...
Авторизація та підписання електронних документів за допомогою Дія.Підпис
Доступ до приватної частини Електронного кабінету (особистий кабінет), яка є індивідуальною персоніфікованою вебсторінкою користувача, надається після проходження користувачем електронної ідентифікації ...