...
Реєструйся

Укладення контракту з директорами будинку та закладу культури


Відділ культури запроваджує конкурс на посади директорів за новим Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження контрактної форми роботи у сфері культури та конкурсної процедури призначення керівників державних та комунальних закладів культури» від 28.01.2016 № 955-VIII.

Директор будинку культури селища з населенням менше 5 тис. (конкурс на посаду не проводиться) працює за контрактом, термін якого закінчується, і за два місяці потрібно переукласти контракт на новий термін.

Посаду директора закладу культури, на яку проводиться конкурс, особа обіймає за контрактом. У разі участі та перемоги цієї особи у конкурсі на посаду з нею укладається новий контракт на 5 років.

Як правильно укласти контракти в обох випадках?

Відповідь дасть Микола Бойко, доцент Інституту післядипломної освіти Київського національного університету імені Тараса Шевченка, адвокат, у газеті «Кадри і зарплата» № 2 (98), 2018.

Матеріали до теми


Особливості розірвання трудового договору в умовах воєнного стану
Законом України від 15 березня 2022 року № 2136-IX «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» визначено особливості трудових ...
Кейс для кадровика. Відпустка з наступним звільненням у разі закінчення строку трудового договору
Порядок звільнення працівників з роботи і виплати їм компенсації за невикористану відпустку врегульовано Кодекс законів про працю України (далі — ...