...
Реєструйся

Які дії роботодавця, якщо за результатами медичного огляду працівник не може продовжувати працювати в попередніх умовах?


Роботодавець, за наявності вакансії, може запропонувати такому працівникові переведення на іншу роботу (посаду), де нема шкідливих для його здоров’я виробничих факторів. У разі відмови працівника від такої пропозиції він може бути звільнений з роботи згідно з трудовим законодавством.

Розірвання трудового договору з ініціативи роботодавця в цьому випадку здійснюється на підставі п. 2 ст. 40 Кодексу законів про працю України (КЗпП) із урахуванням ст. 43 КЗпП щодо попередньої згоди на звільнення від профспілкової організації.

При припиненні трудового договору з підстав, зазначених у п. 2 ст. 40 КЗпП, працівникові виплачується вихідна допомога в розмірі не менше середнього місячного заробітку. Звільнення з підстави, зазначеної у п. 2 цієї статті, допускається, якщо неможливо перевести працівника, за його згодою, на іншу роботу…

Більше інформації на задану тему, а також  щодо інших нагальних питань дізнайтеся з інтерв’ю з Миколою Лисюком, заступником директора з наукової роботи Національного НДІ промислової безпеки та охорони працівгазеті «Кадри і зарплата» № 3, 2017

Придбати газету