...
Реєструйся

1 БЕРЕЗНЯ 2019 РОКУ ПЕНСІЇ ПРИВ’ЯЖУТЬ ДО РОСТУ ІНФЛЯЦІЇ І ЗАРПЛАТ


У березні 2019 року пенсії осучаснять за впровадженою пенсійною реформою формулою – сумою 50 % зростання рівня інфляції та 50 % зростання середніх зарплат за 2018 рік.

«Якщо інфляція цього року буде 12 %, як прогнозується, то до розрахунку береться 6 %. Фонд оплати праці зріс за вісім місяців на 25 %, тобто до розрахунку береться 12,5 %. У сумі це 18,5 %. Це означає, що зростання пенсій відбудеться до 20 % від тих розмірів пенсій, які є сьогодні», – повідомив Міністр соціальної політики України Андрій Рева.

Разом з тим, оскільки 2018 рік ще не завершився, точні показники, за якими буде проводитися індексація пенсій, невідомі. Розрахунки ґрунтуються на тенденціях економіки та мають приблизний характер.

Міністр також пояснив, чому пенсії осучаснять автоматично саме з 1 березня – адже офіційні показники інфляції та зростання середніх зарплат за 2018 рік будуть готові в лютому, після чого буде проведено розрахунки та виплати.

Він окремо зупинився на питанні підвищення пенсій для військовослужбовців, які у 2018 році зросли майже на 50 %: у середньому на 1500 грн. Зокрема, 1 січня буде забезпечено зростання військових пенсій ще на 25 %, як це передбачено відповідною постановою Уряду.

Джерело: ligazakon.net

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Соціальна відповідальність роботодавця охоплює за певних умов і пенсійне забезпечення колишніх працівників
Соціальна відповідальність роботодавця (його правонаступника) охоплює не лише економічні обов’язки перед працівниками, а й містить соціальну й етичну складову, що ...
У зв’язку зі зростанням прожиткового мінімуму разом зі щорічною індексацією буде здійснено перерахунок пенсій
Відповідно до пункту 8 Прикінцевих положень Закону України «Про Державний бюджет України на 2024 рік» з 1 березня 2024 року ...