...
Реєструйся

21 грудня відбулася передноворічна зустріч Клубу кадровиків — семінар на тему: «Що чекає відділ кадрів у 2018 році: підсумки, прогноз та практичні поради»


Всеукраїнська асоціація кадровиків зібрала найкращих експертів та кадровиків для підбиття підсумків року та дала прогноз на наступний 2018 рік.

Насичена програма стала у нагоді працівникам кадрових служб підприємств, які завітали до Києва з різних куточків України. Не дивлячись на те, що серед гостей, які відвідали захід, були не тільки ті, хто вчився за фахом, а й бухгалтера, керівники підприємств, юристи, й навіть філологи та режисери, всіх їх об’єднала улюблена спільна справа.

Спікерами на семінарі виступили:

  • шеф-редактор кадрового напряму ВД «МЕДІА-ПРО», член Робочої групи з доопрацювання проекту Трудового кодексу України при комітеті Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення, провідний експерт Всеукраїнської асоціації кадровиків, експерт порталу «КАДРОВИК-онлайн», автор публікацій з трудового законодавства та кадрової справи, юрист за фахом. Вікторія Ліпчанська;
  • головний редактор журналу «Довідник кадровика» та газети «Кадри і зарплата», юрист за фахом Ольга Харечко;
  • головний редактор Єдиної електронної системи «КАДРОВИК-онлайн» Анна Мілієнко-Самсонова;
  • експерт із питань соціального страхування, постійний автор журналу «Довідник кадровика» Микола Постернак.

Програма семінару охопила найактуальніші питання.

Захід розпочався з обговорення плану-завдання самому собі: 12 справ кадровика наприкінці року та плани на майбутній рік». Спікер та гості обговорили аудит та розробку кадрових документів; проаналізували нормативно-правові документи у сфері законодавства про працю та поглибили свої знання з прав кадровика.

Далі учасники розглянули топ-5 запитань кадровиків-практиків, які викликали жваву дискусію:

  • Якими є штрафні санкції за невиплату заробітної плати за три дні перед щорічною основною відпусткою?
  • Чи має генеральний директор право підписувати документи, якщо перебуває у щорічній основній відпустці та якими нормативно-правовими актами це передбачено?
  • Як зараз оформлюється дистанційна робота?
  • Чи має право центр зайнятості вимагати повернення коштів за час перебування в ньому на обліку особи, що при цьому виконувала роботу за цивільно-правовим договором (договором підряду) на безоплатній основі.
  • Чи може роботодавець засвідчити запис про звільнення у трудовій книжці працівника шляхом проставлення факсиміле директора, якщо директор відсутній?

Обговорення не залишило байдужими нікого з присутніх й, на думку гостей зустріч була максимально корисною завдяки ексклюзивній інформації, яку учасники отримали дякуючи досвідченим спікерам.

Зустріч Клубу кадровиків також дала можливість підняти питання про види соціальних послуг та матеріального забезпечення, які надає Фонд соціального страхування найманим працівникам, особам з якими укладено цивільно-правовий договір та приватним підприємцям.

Важливою частиною семінару стали кейси від головного редактора Єдиної електронної системи «КАДРОВИК-онлайн» Анна Мілієнко-Самсонова.

Ми щиро дякуємо всім, хто взяв участь у події. Стежте за розкладом заходів організатора семінару National Education Center.

Семінари і тренінги

      

Матеріали до теми


Алгоритм зарахування на навчання в Українську військово-медичну академію для військових лікарів
Курси перепідготовки доступні військовослужбовцям Збройних сил України рядового та сержантського складу, які мають вищу медичну або фармацевтичну освіту та сертифікат ...