...
Реєструйся

964 страхувальники Чернігівщини пройшли навчання


Міжрайонними та Чернігівською міською виконавчими дирекціями Чернігівського обласного відділення Фонду  планово у I півріччі 2016 року проводилися семінари – навчання із фінансовими працівниками, головами та членами (уповноваженими) комісій із соціального страхування підприємств, установ, організацій.

 Зазвичай, дирекції проводять зазначені семінари двічі на рік. У цілому, у I півріччі 2016 року проведено 24 семінари–навчання, в яких взяв участь 761 представник страхувальників районів та міста Чернігова. Наймасштабнішу навчальну кампанію проведено Корюківською міжрайонною дирекцією – 168 слухачів. Чернігівською міською виконавчою дирекцією охоплено навчанням, враховуючи спільне навчання із Державною податковою інспекцією м. Чернігова, 268 слухачів.

 Водночас, робочими органами відділення проведені і семінари – навчання зі страхувальниками із чисельністю до 10 осіб. Це дало змогу забезпечити індивідуальний підхід до фінансових працівників підприємств, установ та організацій із певними труднощами в роботі з питань соціального страхування. Таких семінарів – навчань було проведено 27.  203 представники страхувальників районів та міста Чернігова підвищили рівень знань у своїй галузі.

Загальна кількість  учасників  двох видів семінарів склала 964 фінансових працівників, голів та членів (уповноважених) комісій із соціального страхування підприємств, установ, організацій Чернігівщини.

Розглянули питання про зміни у законодавстві в системі соціального страхування, про роботу комісій (уповноважених) із соціального страхування підприємств, установ, організацій, про надання застрахованим особам відновлювального лікування в реабілітаційних відділеннях санаторно – курортних закладів за рахунок коштів Фонду, про порядок розгляду травм невиробничого характеру, про порядок проходження листків непрацездатності та інші.

Як зазначила виконавча дирекція Чернігівського обласного відділення Фонду, проведені семінари сприяли покращенню стану справ. Адже обізнаність страхувальників з питань загальнообов’язкового державного соціального страхування зменшує негативні моменти у роботі.

Джерело: Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності