...
Реєструйся

Безробітним встановлять мінімальні гарантії не нижче прожиткового мінімуму?


Комітет з питань соціальної політики та праці рекомендує Верховній Раді прийняти за основу проект закону № 2232а про внесення змін до ст. 23 Закону про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття.

Законопроектом пропонується встановити мінімальні гарантії у випадку безробіття для застрахованих осіб на рівні, не нижче прожиткового мінімуму для працездатних осіб, та визначити гарантії для незастрахованих осіб і тих, хто шукає роботу вперше, у розмірі, не нижче визначеного правлінням Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Члени Комітету вважають, що прийняття законопроекту дозволить створити можливості для законодавчого закріплення (повернення) конституційної норми щодо встановлення мінімальних гарантій у випадку безробіття для застрахованих осіб, на рівні не нижче прожиткового мінімуму для працездатних осіб, зменшення бідності в Україні та врегулювання проблеми, що склалася із призначенням допомоги безробітним.

Джерело: ВР.