...
Реєструйся

Звіти з ЄСВ в Міндоходов можна надсилати в електронному вигляді


Звіти про суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування до органів Міндоходів можна надсилати в електронному вигляді. За словами фахівців Міністерства, такий формат звітування зекономить платникам час та кошти. Адже в паперовому вигляді звітність потрібно подавати особисто лише до Центрів обслуговування платників податків, надіслана поштою вона не приймається.

Для електронного звітування платникам потрібно завантажити відповідне програмне забезпечення та отримати цифровий підпис, який Міндоходів надає безкоштовно.

Електронні формати (архів форматів) документів звітності з єдиного внеску та довідник відповідності кодів органів Міндоходів та кодів органів Пенсійного фонду розміщено на веб-порталі Міністерства.

Звіт за вересень про суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування потрібно подати до 21 жовтня 2013 року включно (оскільки у цьому місяці 20 число припадає на вихідний, то останнім звітним днем є понеділок, 21 жовтня).

Звітність в електронному вигляді потрібно надсилати на єдину адресу Інформаційного порталу Міністерства доходів і зборів України zvit@sta.gov.ua.

Завантажити програмне забезпечення можна з таких ресурсів:

  1. Програмне забезпечення для формування, підписання та подання звітності «M.E.Doc» — www.me-doc.com.ua
  2. АРМ «Єдиний внесок» (тільки для формування звітності) — www.pfu.gov.ua
  3. Підписання звітності сформованої засобами АРМу «Єдиний внесок» можливо в ПО «M.E.Doc» — www.me-doc.com.ua
  4. Програмне забезпечення для формування та подання звітності «iFin Zvit» — www.zvit.ifin.ua

Джерело: Міндоходів