...
Реєструйся

Бізнесу потрібні відрядження за кордоном


Роботодавці звернулися до Першого віце-прем’єр-міністра — Міністра економіки України Юлії Свириденко з пропозицією розробити зміни до Правил перетинання державного кордону громадянами України, затверджених постановою КМУ від 27 січня 1995 року № 57. Про це повідомила Федерація роботодавців України.

Вони пропонують дозволити деяким категоріям осіб з числа персоналу підприємств, які не мають бронювання (окрім тих, що належать до дефіцитних військових спеціальностей), виїжджати за кордон виключно з метою службових відряджень.

Така позиція, обгрунтовується тим, що робота підприємств в тилу, які забезпечують стабільність економіки держави збереженням робочих місць, оплатою праці та сплатою податків і внесків, є важливим елементом забезпечення національної економічної безпеки на час воєнного стану.

Військовозобов’язані працівники задіяні у процесах безперебійної роботи підприємств, своєчасному виконанні замовлень, продовженні функціонування підприємств в цілому.

З метою забезпечення сталого функціонування підприємств працівники мають виконувати свої функції у тому числі за кордоном, зокрема, для тестування нового робочого обладнання, поставленого в рамках контрактів, участі у виставках (ярмарках) для промоції продукції національних виробників та укладення нових договорів, інших завдань, які покликані забезпечити та наростити експортну потужність нашої держави у цей важкий час.

Нагадуємо, що зараз право на перетин державного кордону у службових цілях з числа військовозобов’язаних працівників мають лише заброньовані та деякі інші категорії працівників.

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН Бізнес

Мобілізований працівник: алгоритм дій для кадровика

Матеріали до теми


Вийшов спецвипуск від журналу «КАДРОВИК.UA» № 1, 2024 «Прийняття працівників на роботу»
Вже доступне актуальне й унікальне тематичне видання від експертів журналу «КАДРОВИК.UA» — спецвипуск «Прийняття працівників на роботу». Цей спецвипуск зробить ...
Кабмін готує електронне бронювання від мобілізації через «Дію»
Кабінет Міністрів повернувся до ідеї електронного бронювання військовозобов’язаних через «Дію», яка обговорювалася восени минулого року. Головна відмінність такого підходу – ...