...
Реєструйся

Бронювання працівників: МОЗ затвердило критично важливі підприємства та установи


МОЗ встановило критерії, за якими визначатимуть підприємства, установи та організації, які мають важливе значення для галузі національної економіки у сфері охорони здоров’я (Наказ МОЗ від 28 лютого 2023 року № 419 «Про затвердження Критеріїв, за якими здійснюється визначення підприємства, установи та організації, які мають важливе значення для галузі національної економіки у сфері охорони здоров’я).

Їх прийнято на виконання підпункту 4 пункту 2 Порядку та критеріїв визначення підприємств, установ і організацій, які є критично важливими для функціонування національної економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період, затверджених постановою КМУ від 27 січня 2023 року № 76.

Всього у затвердженому переліку 19 критеріїв. Підприємства, установи, організації визначаються такими, що мають важливе значення для галузі національної економіки у сфері охорони здоров’я, якщо вони відповідають хоча б одному з встановлених критеріїв.

Наприклад, для аптек — роздрібна торгівля лікарськими засобами на території не менше ніж 10 областей України та/або місті Києві, за умови, що не менше 50 % таких аптечних закладів беруть участь у реімбурсації лікарських засобів відповідно до програми державних гарантій медичного обслуговування населення; або ж роздрібна торгівля лікарськими засобами на території сіл (селищ), за умови, якщо такі аптечні заклади беруть участь у реімбурсації лікарських засобів відповідно до програми державних гарантій медичного обслуговування населення.

Військовий облік: методика ведення. Спецвипуск № 2, 2023
Замовити за вигідною ціною

Також серед критеріїв — належність підприємства, установи, організації до сфери управління МОЗ; заклади охорони здоров’я, що забезпечують виконання загальнодержавних функцій, видатки на які здійснюються з державного бюджету, наведені у Переліку закладів охорони здоров’я та програм у галузі охорони здоров’я, що забезпечують виконання загальнодержавних функцій.

Джерело: БУХГАЛТЕР.UA

Вебінар «Бронювання працівників у запитаннях і відповідях»

Матеріали до теми


Електронне бронювання через Дію: середній час здійснення процедури бронювання займає до 15 хвилин
За тиждень, відколи Міністерство економіки, спільно із Міністерством цифрової трансформації запровадили електронне бронювання, ним скористалося вже 55 тисяч людей. Нині ...
Компенсація за невикористану щорічну відпустку за час проходження служби у лавах ЗСУ
ЗАПИТАННЯ Чи може працівник, який повернувся на основне місце роботи після демобілізації, отримати компенсацію за невикористану щорічну відпустку за час ...
Чи є потреба заброньованим працівникам проходити ВЛК?
Військовозобов’язаним громадянам, яких забронювали від мобілізації, не потрібно проходити військово-лікарську комісію. Про це заступниця директора департаменту з розвитку електронних послуг ...