...
Реєструйся

Бронювання працівників: МОЗ затвердило критично важливі підприємства та установи


МОЗ встановило критерії, за якими визначатимуть підприємства, установи та організації, які мають важливе значення для галузі національної економіки у сфері охорони здоров’я (Наказ МОЗ від 28 лютого 2023 року № 419 «Про затвердження Критеріїв, за якими здійснюється визначення підприємства, установи та організації, які мають важливе значення для галузі національної економіки у сфері охорони здоров’я).

Їх прийнято на виконання підпункту 4 пункту 2 Порядку та критеріїв визначення підприємств, установ і організацій, які є критично важливими для функціонування національної економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період, затверджених постановою КМУ від 27 січня 2023 року № 76.

Всього у затвердженому переліку 19 критеріїв. Підприємства, установи, організації визначаються такими, що мають важливе значення для галузі національної економіки у сфері охорони здоров’я, якщо вони відповідають хоча б одному з встановлених критеріїв.

Наприклад, для аптек — роздрібна торгівля лікарськими засобами на території не менше ніж 10 областей України та/або місті Києві, за умови, що не менше 50 % таких аптечних закладів беруть участь у реімбурсації лікарських засобів відповідно до програми державних гарантій медичного обслуговування населення; або ж роздрібна торгівля лікарськими засобами на території сіл (селищ), за умови, якщо такі аптечні заклади беруть участь у реімбурсації лікарських засобів відповідно до програми державних гарантій медичного обслуговування населення.

Військовий облік: методика ведення. Спецвипуск № 2, 2023
Замовити за вигідною ціною

Також серед критеріїв — належність підприємства, установи, організації до сфери управління МОЗ; заклади охорони здоров’я, що забезпечують виконання загальнодержавних функцій, видатки на які здійснюються з державного бюджету, наведені у Переліку закладів охорони здоров’я та програм у галузі охорони здоров’я, що забезпечують виконання загальнодержавних функцій.

Джерело: БУХГАЛТЕР.UA

Вебінар «Бронювання працівників у запитаннях і відповідях»

Матеріали до теми


У Комітеті з питань соціальної політики відбулося обговорення стану адаптації трудового законодавства України до положень права ЄС
Повідомляємо, що 9 квітня 2024 року під головуванням заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту ...
Закон № 3633 діє з 18 травня, оновити дані у ТЦК треба протягом 60 днів
Як ми вже повідомляли, Президент України Володимир Зеленський 16 квітня підписав Закон України від 11 квітня 2024 року № 3633-ІХ ...