...
Реєструйся

Будуть збережені податкові та митні пільги, введені на період АТО


Пільги, які застосовувалися при проведенні АТО, будуть поширені на період операції Об’єднаних сил.

ВРУ на засіданні 19 червня ухвалила закони «Про внесення змін до розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України (щодо відносин, пов’язаних із здійсненням заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях) (проект № 8349) та «Про внесення зміни до пункту 4-1 розділу ХХІ «Прикінцеві та перехідні положення» Митного кодексу України (щодо відносин, пов’язаних із здійсненням заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях) (проект № 8350), що регламентують збереження існуючих пільг по сплаті військового збору з доходів у вигляді грошового забезпечення співробітників правоохоронних органів, військовослужбовців та інших осіб, які беруть участь вже не в антитерористичній операції, а в здійсненні заходів щодо забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії РФ в Донецькій і Луганській областях.

Збережені пільги по оподаткуванню податки на додану вартість операцій із ввезення і постачання на митній території України низки спеціальних засобів індивідуального захисту військових (бронежилети, шоломи), лікарських засобів і медичних виробів, продукції оборонного призначення на період здійснення зазначених заходів шляхом проведення операції Об’єднаних сил.

Також поширені на період проведення вищевказаних заходів пільги зі сплати ввізного мита, які застосовувалися на період проведення АТО.

Крім того, законопроектами врегульовано застосування законодавчих норм, до яких внесено доповнення, в період з початку здійснення заходів щодо забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії РФ в Донецькій і Луганській областях і до набрання чинності внесеними до кодексів змін.

У зв’язку з цим, в Податковому і Митному кодексах України передбачені перехідні норми, які застосовуються в тому числі до податкових періодів, починаючи з 1 травня 2018 року.

Джерело: ligazakon.ua

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Розмір одноразової допомоги потерпілому внаслідок випадку на виробництві
Сума одноразової допомоги потерпілому через нещасний випадок на виробництві або професійне захворювання визначається відповідно до ступеня втрати професійної працездатності, який ...
Гарантії для працівника, призваного на службу в ЗСУ
Відповідно до статті 119 Кодексу законів про працю України, за працівниками, призваними на строкову військову службу, військову службу за призовом ...