...
Реєструйся

Через 3 місяці ДФС буде поділено на Державну податкову та Державну митну служби


Постановою Кабінету Міністрів України від 17.06.2015 № 413 затверджено порядок повідомлення Державній фіскальній службі та її територіальним органам про прийняття працівника на роботу.

Про це повідомляється на сайті Мінфіну.

Міністерство також має у двомісячний строк розробити проекти положень про відповідні центральні органи виконавчої влади.

Схвалена урядом постанова «Про утворення Державної податкової служби України та Державної митної служби України» від 18 грудня 2018 року № 1200 передбачає реорганізацію ДФС шляхом її поділу на Державну податкову службу та Державну митну службу як окремі центральні органи виконавчої влади. Конкурс на керівників Державної податкової і Державної митної служби проведуть протягом трьох місяців . Кабінет Міністрів спрямовуватиме та координуватиме діяльність цих служб через Міністра фінансів України. Крім того, обидві Служби є правонаступниками прав та обов’язків реорганізованої ДФС у відповідних сферах діяльності.

У майбутньому буде проведено аудит баз даних цих служб, а також затверджено зміни до Митного і Податкового кодексів України.

До складу міжвідомчої робочої групи з питань поділу ДФС увійдуть представники органів виконавчої влади, міжнародних та громадських організацій, народні депутати України, експерти.

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


15 квітня спливає строк сплати роботодавцями санкцій за невиконання нормативу по працевлаштуванню осіб з інвалідністю
Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю звертає увагу роботодавців, що 15 квітня 2024 року спливає строк сплати роботодавцями адміністративно-господарських санкцій, нарахованих за ...
ТЦК та СП ігнорує відстрочку заброньованого: чи можна оскаржити в суді?
Вже понад рік діє оновлений порядок бронювання. Він надає можливість бізнесу подавати на бронювання критично важливих працівників і отримувати для ...