...
Реєструйся

Чоловік самостійно виховує одну або більше дітей: чи може він виїхати за кордон


За змістом п. 2-6 Правил категорії осіб, яким дозволяється виїзд за межі України, визначено частиною першою статті 23 Закону України від 21 жовтня 1993 року № 3543-XII «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» (далі — Закон № 3543).

Зокрема, абзацом п’ятим статті 23 Закону № 3543 визначено таку категорію, як жінки та чоловіки, які самостійно виховують дитину (дітей) віком до 18 років.

Таким чином, громадяни України, які самостійно виховують хоча б одну дитину віком до 18 років, мають право виїжджати за межі України за наявності одного з таких документів:

1) свідоцтво про народження дитини (дітей);

2) свідоцтво про смерть матері дитини / рішення суду про позбавлення матері батьківських прав / рішення суду про відібрання дитини в матері без позбавлення її батьківських прав / рішення суду про визнання матері безвісти відсутньою / рішення суду про оголошення матері померлою.

Водночас громадянам необхідно врахувати, що в разі, якщо чоловік удруге одружився, він уже не вважається особою, яка самостійно виховує дитину віком до 18 років.

Долучайтеся до навчання на відеокурсі «Відпустки працівникам, які мають дітей».

Джерело: офіційна фейсбук-сторінка Державної прикордонної служби України

Матеріали до теми


Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Ухвалена ініціатива Мінветеранів щодо спрощеної процедури подання та встановлення статусів особам з інвалідністю внаслідок війни та членам сімей загиблих військовослужбовців ...