...
Реєструйся

Чи бути військовому призову в Україні у 2023 році?


Якщо буде ухвалено законопроєкт про національний спротив, то буде проведено заміну строкового призову в армію службою в резерві.

Своїм прогнозом поділився голова партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко в інтерв’ю з агентством «Українські новини».

«З прийняттям законопроєкту про національний спротив в цілому поступово це все буде втілюватися… Це можливо вже з 2023 року», — відповів на питання про скасування військового призову перший заступник голови фракції у Верховній Раді.

Крім того, Ірина Верещук, депутат Верховної Ради партії «Слуга народу» доповнила, що протягом 2021–2022 рр. не варто очікувати заміни строкового призову в армію на службу в резерві.

Олександр Корнієнко також додав, що планується реформа військкоматів. Всі актуальні реформи знаходяться в режимі очікування, так як вони пов’язані з перспективами членства в НАТО.

Корнієнко також анонсував реформування призовних пунктів.

«Ці всі реформи очікуються, тому що вони пов’язані з планом членства в НАТО. Військова реформа буде відбуватися далі постійно», — підкреслив голова партії «Слуга народу».

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 16 липня ухвалила закони «Про основи національного спротиву» (№ 5557) та «Про внесення зміни до статті 1 Закону України «Про чисельність Збройних сил України» щодо збільшення чисельності Збройних сил України у зв’язку із прийняттям Закону України «Про основи національного спротиву» (№ 5558) щодо збільшення чисельності ЗСУ на 11 тисяч військовослужбовців. Таким чином, чисельність ЗСУ буде збільшена до 261 тисячі осіб.

Джерело: за матеріалами «УКРІНФОРМ»

Матеріали до теми


Які документи подавати до ТЦК при прийнятті раніше заброньованого працівника?
ЗАПИТАННЯ Підприємство приймає на роботу раніше заброньованого працівника. Які документи потрібно подати до територіального центру комплектування та соціальної підтримки?   ...
Нові правила вручення повісток поштою: що потрібно знати громадянам та бізнесу?
Кабінет Міністрів України 8 жовтня оновив правила вручення повісток через поштову службу. Це рішення має на меті зробити процес інформування призовників, ...