...
Реєструйся

Чи бути військовому призову в Україні у 2023 році?


Якщо буде ухвалено законопроєкт про національний спротив, то буде проведено заміну строкового призову в армію службою в резерві.

Своїм прогнозом поділився голова партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко в інтерв’ю з агентством «Українські новини».

«З прийняттям законопроєкту про національний спротив в цілому поступово це все буде втілюватися… Це можливо вже з 2023 року», — відповів на питання про скасування військового призову перший заступник голови фракції у Верховній Раді.

Крім того, Ірина Верещук, депутат Верховної Ради партії «Слуга народу» доповнила, що протягом 2021–2022 рр. не варто очікувати заміни строкового призову в армію на службу в резерві.

Олександр Корнієнко також додав, що планується реформа військкоматів. Всі актуальні реформи знаходяться в режимі очікування, так як вони пов’язані з перспективами членства в НАТО.

Корнієнко також анонсував реформування призовних пунктів.

«Ці всі реформи очікуються, тому що вони пов’язані з планом членства в НАТО. Військова реформа буде відбуватися далі постійно», — підкреслив голова партії «Слуга народу».

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 16 липня ухвалила закони «Про основи національного спротиву» (№ 5557) та «Про внесення зміни до статті 1 Закону України «Про чисельність Збройних сил України» щодо збільшення чисельності Збройних сил України у зв’язку із прийняттям Закону України «Про основи національного спротиву» (№ 5558) щодо збільшення чисельності ЗСУ на 11 тисяч військовослужбовців. Таким чином, чисельність ЗСУ буде збільшена до 261 тисячі осіб.

Джерело: за матеріалами «УКРІНФОРМ»

Матеріали до теми


Закон № 3633 діє з 18 травня, оновити дані у ТЦК треба протягом 60 днів
Як ми вже повідомляли, Президент України Володимир Зеленський 16 квітня підписав Закон України від 11 квітня 2024 року № 3633-ІХ ...
Мобілізація за новими правилами: Президент підписав Закон
Сьогодні Президент України підписав Закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації ...
Гарантії для працівника, призваного на службу в ЗСУ
Відповідно до статті 119 Кодексу законів про працю України, за працівниками, призваними на строкову військову службу, військову службу за призовом ...