...
Реєструйся

Чи можна отримати ваучер на здобуття робітничої професії, якщо вже є вища освіта?


Нагадаємо, що ваучером є документ, який дає особі право на проходження одного з видів навчань. Таким навчанням може бути перепідготовка за робітничою професією. Правові питання видачі ваучерів врегульовані Порядком видачі ваучерів для підтримання конкурентоспроможності деяких категорій громадян на ринку праці, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 20 березня 2013 року № 207 (далі – Порядок № 207).

Відповідно до пункту 3 Порядку № 207? на підставі ваучера здійснюється, серед іншого, перепідготовка за робітничою професією. Дія Порядку № 207 не поширюється на осіб, які не мають професійної (професійно-технічної), фахової передвищої або вищої освіти.

 

Читайте також: Центр зайнятості пояснює хто може отримати ваучер на навчання

Відповідно до статті 18 Закону України від 5 вересня 2017 року № 2145-VIII «Про освіту» (далі — Закон № 2145), освіта дорослих є складовою освіти впродовж життя, спрямована на реалізацію права кожної повнолітньої особи на безперервне навчання з урахуванням її особистісних потреб, пріоритетів суспільного розвитку та потреб економіки.

Одним зі складників освіти дорослих є післядипломна освіта. Елементом такої освіти є перепідготовка — освіта дорослих, спрямована на професійне навчання з метою оволодіння іншою (іншими) професією (професіями).

Порядок № 207 і Закон № 2145 не містять будь-яких обмежень чи застережень стосовно рівня освіти для проходження перепідготовки.

 

Отже, громадяни, які мають вищу освіту (так само як і фахову передвищу) можуть проходити перепідготовку за робітничою професією з використанням ваучера.

Навчання для кадровиків — семінари, курси, тренінги, вебінари
Індивідуальні курси кадровиків з нуля: 0 (800) 219-977

Для отримання ваучера заявку можна подати онлайн або особисто звернутися в найближчий центр зайнятості. У разі подання заявки онлайн, фахівець служби опрацьовує форму та зв’язується із заявником протягом 3 робочих днів з моменту заповнення та подання заявки.

Журнали реєстрації — зручні реєстраційні форми для ведення кадрового діловодства
Замовити: 0 (800) 219-977

Джерело: Державна служба зайнятості


Індивідуальна кадрова онлайн консультація з експертом особисто (ZOOM, VIBER, SKYPE)

Експерти-юристи проєкту «КАДРОВИК.UA» надають індивідуальні онлайн-консультації з трудового законодавства у робочий час:

з 9:00 до 18:00 з понеділка по п’ятницю.

0 (800) 219 977, (067) 317-58-86
podpiska@mediapro.com.ua

Матеріали до теми


Алгоритм зарахування на навчання в Українську військово-медичну академію для військових лікарів
Курси перепідготовки доступні військовослужбовцям Збройних сил України рядового та сержантського складу, які мають вищу медичну або фармацевтичну освіту та сертифікат ...