...
Реєструйся

Чи необхідно враховувати при розрахунку середньої зарплати за час щорічної відпустки суми, нараховані як компенсація за затримку виплати заробітної плати, із застосуванням індексу споживчих цін до такої заборгованості по кожному працівнику?


Порядок обчислення заробітної плати працівникам за час щорічної відпустки, додаткових відпусток у зв’язку з навчанням, творчої відпустки, відпустки у зв’язку з усиновленням дитини, відпустки для підготовки та участі в змаганнях, додаткової відпустки працівникам, які мають дітей або повнолітню дитину – інваліда з дитинства підгрупи А I групи, та компенсації за невикористані відпустки встановлено постановою КМУ від 08.02.95 р. № 100 (далі – Порядок № 100).

Так, відповідно до пп. «л» п. 4 Порядку № 100 при обчисленні середньої заробітної плати у всіх випадках її збереження згідно з чинним законодавством не враховується компенсація працівникам втрати частини заробітної плати у зв’язку з порушенням термінів її виплати.

Тобто, зважаючи на наведену норму, в даному випадку сума компенсації за затримку виплати заробітної плати працівникам підприємства при розрахунку заробітної плати працівника за час щорічної відпустки не враховується.

Джерело: ligazakon.ua