...
Реєструйся

Чи обов’язково відпрацювати 3 роки для присвоєння чергового рангу держслужбовця — НАДС


Все залежить від того, як відбувається просування по держслужбі

В НАДС листом від 29 жовтня 2020 року № 7616/13-20 пояснили порядок присвоєння чергового рангу при просуванні держслужбовця по службі в держоргані.

Черговий ранг у межах відповідної категорії посад присвоюють держслужбовцю через кожні три роки з урахуванням результатів оцінювання його службової діяльності (ч. 6 ст. 39 Закону «Про державну службу» від 10 грудня 2015 року № 889-VIII (далі — Закон № 889). Проте у випадку, якщо держслужбовець звільнився з держслужби та повернувся до неї, то черговий ранг присвоюють через три роки з дня призначення на посаду держслужби (абз. 1 п. 9 Порядку  затвердженого постановою від 20 квітня 2016 року № 306).

Тому при звільнення особи з держслужби з підстав, передбачених ст. 83 Закону № 889, черговий ранг присвоюють через три роки з дня призначення на посаду держслужби.

Але якщо йдеться про призначення держслужбовця за результатами конкурсу на вищу посаду в порядку переведення з посади держслужби, тоді попередній період роботи на посаді включають до строку відпрацювання для присвоєння чергового рангу держслужбовця.

Проте, коли держслужбовця призначили на вищу посаду не в порядку переведення, тоді відлік часу для присвоєння чергового рангу починають з дня призначення на цю посаду держслужби.

Матеріали до теми


Діють інструкції до проведення іспитів на рівень володіння державною мовою
Національна комісія зі стандартів державної мови затвердила Інструкції до проведення іспитів на рівень володіння державною мовою. Відповідне рішення від 22 ...