...
Реєструйся

Чи оплатять заяви-розрахунки, які ФССУ прийняв, але не встиг профінансувати до 1 січня: відповідь Фонду


Наприкінці минулого року фахівці Фонду соціального страхування України (далі — ФССУ) здійснювали фінансування заяв-розрахунків в оперативному режимі — кошти для виплати допомог за «лікарняними» Фонд направляв уже наступного дня після прийняття заяви-розрахунку від роботодавця.

Однак деякі заяви-розрахунки, прийняті ФССУ в останні дні грудня, залишилися непрофінансованими на 1 січня 2023 року у зв’язку із завершенням бюджетного року.

Реєстр таких заяв-розрахунків було передано Пенсійному фонду України (далі — ПФУ) для проведення їхнього фінансування — відповідні реєстри заяв передали всі управління виконавчої дирекції ФССУ.

Водночас до Фонду надходять звернення від працівників і їхніх роботодавців щодо відсутності фінансування за цими заявами.

У такому разі уточнити причини можливо безпосередньо у ПФУ, оскільки з 1 січня саме він є уповноваженим органом в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Нагадаємо, реорганізація системи соціального страхування проходить на виконання Закону України від 21 вересня 2022 року № 2620-IX «Про внесення змін до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» та Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», а також постанови Кабінету Міністрів України від 15 листопада 2022 року № 1289 «Про внесення змін до Положення про Пенсійний фонд України» та постанови Кабінету Міністрів України від 2 грудня 2022 року № 1350 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо забезпечення реалізації окремих функцій Пенсійного фонду України та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України».

Реєструйтеся на оновлений курс «Підвищення кваліфікації кадровиків. ПРОФІ».

Джерело: Фонд соціального страхування України

Матеріали до теми


Про строки виплати одноразової допомоги в разі настання нещасного випадку на виробництві
Одноразова допомога потерпілому внаслідок нещасного випадку на виробництві виплачується в місячний строк з дня визначення медико-соціальною експертною комісією (МСЕК) стійкої ...
Посередникам із працевлаштування за кордоном слід подбати про переліцензування до 14 квітня
Міністерство економіки України нагадало ліцензіатам у сфері посередництва у працевлаштуванні за кордоном, які ще не подали міністерству декларацію щодо ведення ...
Особливості оподаткування військовим збором разової нецільової матеріальної допомоги від роботодавця
Згідно з підпунктом 1.2 пункту 16-1 підрозділу 10 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України (далі – ПКУ), об’єктом оподаткування ...
Страхові виплати від нещасного випадку на виробництві та профзахворювання за новим Порядком
Постановою правління Пенсійного фонду України від 26 січня 2024 року № 4-1 затвердили Порядок призначення, перерахування та здійснення страхових виплат ...