...
Реєструйся

Чи показувати у ф.№ 1 ДФ прийняття на роботу внутрішнього сумісника


Внутрішнє сумісництво має свої нюанси в заповненні ф. № 1ДФ.

Податківці роз’яснили, як заповнювати окремі графи ф. № 1ДФ, якщо працівник поряд зі своєю основною роботою виконує роботу за внутрішнім сумісництвом на тому ж самому підприємстві.

Спершу вони нагадали, що сумісництвом вважають виконання працівником, крім своєї основної, іншу регулярну оплачувану роботу на умовах трудового договору у вільний від основної роботи час на тому ж або іншому підприємстві.

Коли приймають на роботу або звільняють працівника (у т. ч. зовнішнього сумісника) у ф. № 1 ДФ на таку особу заповнюють відповідно графи 6 та 7 за умови нарахування (виплати) доходу такому працівнику (п. 3.7 Порядку заповнення та подання податковими агентами ф. № 1ДФ затверджено наказом Мінфіну від 13 січня 2015 року № 4).

Фіскали розглянули ситуацію, коли працівник поряд зі своєю основною роботою виконує роботу за внутрішнім сумісництвом на тому ж самому підприємстві. Вони вказали, що в такому випадку під час відображення у ф. № 1ДФ доходів працівника за основним місцем роботи та за сумісництвом графу 6 не заповнюють. Пояснюється це тим, що місце роботи у працівника не змінювалося.
 

Матеріали до теми


Чи повинен роботодавець вести військовий облік жінок на підприємстві
У сьогоднішніх реаліях, що зумовлені тривалою боротьбою України проти збройної агресії рф, питання ведення військового обліку жінок на підприємствах набуло ...
Авторизація та підписання електронних документів за допомогою Дія.Підпис
Доступ до приватної частини Електронного кабінету (особистий кабінет), яка є індивідуальною персоніфікованою вебсторінкою користувача, надається після проходження користувачем електронної ідентифікації ...