...
Реєструйся

Чи повинен роботодавець оплачувати листок непрацездатності мобілізованого працівника


Працівнику, увільненому від виконання своїх обов’язків за посадою (професією) на час виконання державних або громадських обов’язків, які здійснюється ним у робочий час, підстав для призначення допомоги у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю, як виплати, що компенсує втрату заробітної плати немає.

Замовляйте добірку «Мобілізований працівник: алгоритм дій для кадровика. Оновлене видання».

Таким працівникам здійснюється виплата грошового забезпечення коштом коштів Державного бюджету України відповідно до Закону України від 20 грудня 1991 року № 2011-XII «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей».

Читайте також: Відрядження та «лікарняний»

Згідно з частиною третьою статті 119 Кодекс Законів про Працю України, за працівниками, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період зберігаються лише місце роботи та посада на підприємстві, в установі, організації, у яких вони працювали на час призову.

Джерело: Управління Держпраці


Експрес-курс «Соціальне страхування по тимчасовій непрацездатності»

  • Вичерпно про порядок оформлення «лікарняних»
  • Надаємо готові зразки наказів
  • Гарантуємо письмову консультацію від експерта

тел.: 0 (800) 219-977, (067) 317-58-86
Е-mail: podpiska@mediapro.com.ua

 

Матеріали до теми


Закон № 3633 діє з 18 травня, оновити дані у ТЦК треба протягом 60 днів
Як ми вже повідомляли, Президент України Володимир Зеленський 16 квітня підписав Закон України від 11 квітня 2024 року № 3633-ІХ ...
Мобілізація за новими правилами: Президент підписав Закон
Сьогодні Президент України підписав Закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації ...