...
Реєструйся

Чи виплачуватимуть допомогу ВПО після Нового року?


За словами Віцепрем’єр-міністерки України Ірини Верещук, з 1 січня 2023 року автоматичне нарахування допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам (далі — ВПО) буде продовжене.

«Хочу заспокоїти всіх переселенців: не потрібно після 1 січня звертатися до органів соцзахисту чи ЦНАПів для поновлення виплат. Ви як і раніше будете отримувати допомогу від держави», — уточнила посадовиця.

Зверніть увагу, що для отримання допомоги ВПО не треба підтверджувати матеріальний стан, адже допомога на проживання не залежить від отриманого доходу та є безстроковою.

Відповідно до Порядку надання допомоги на проживання ВПО згадані виплати — це окремий вид допомоги, який призначається з місяця звернення без кінцевої дати її припинення. Тому допомога має і надалі виплачуватися всім внутрішнім переселенцям без винятку.

«Рада, що нам вдалося вирішити всі юридичні питання, щоб забезпечити безперебійними виплатами наших переселенців», — резюмувала очільниця Мінреінтеграції.

Отримайте доступ до кадрового семінару «Зміни законодавства — 2022».

Джерело: Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

Матеріали до теми


Компенсація за невикористану щорічну відпустку за час проходження служби у лавах ЗСУ
ЗАПИТАННЯ Чи може працівник, який повернувся на основне місце роботи після демобілізації, отримати компенсацію за невикористану щорічну відпустку за час ...
Членські організації ФПУ розробили звернення про захист соціальних прав і гарантій членів профспілок (законопроєкт № 11367)
На заклик Президії ФПУ провести роботу щодо залучення народних депутатів України до підписання законопроєкту «Про внесення змін до Закону України «Про ...
Опубліковано огляд судової практики КЦС ВС щодо про колективні договори і угоди
Верховний Суд опублікував огляд судової практики Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду щодо застосування законодавства України про колективні договори ...
Впровадження лікарської резидентури за вузькопрофільними лікарськими спеціальностями
Міністерство охорони здоров’я вперше за історію української медичної освіти запроваджує лікарську резидентуру. Це — етап післядипломної медичної освіти, який триває ...