...
Реєструйся

Чи виплачуватимуть допомогу ВПО після Нового року?


За словами Віцепрем’єр-міністерки України Ірини Верещук, з 1 січня 2023 року автоматичне нарахування допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам (далі — ВПО) буде продовжене.

«Хочу заспокоїти всіх переселенців: не потрібно після 1 січня звертатися до органів соцзахисту чи ЦНАПів для поновлення виплат. Ви як і раніше будете отримувати допомогу від держави», — уточнила посадовиця.

Зверніть увагу, що для отримання допомоги ВПО не треба підтверджувати матеріальний стан, адже допомога на проживання не залежить від отриманого доходу та є безстроковою.

Відповідно до Порядку надання допомоги на проживання ВПО згадані виплати — це окремий вид допомоги, який призначається з місяця звернення без кінцевої дати її припинення. Тому допомога має і надалі виплачуватися всім внутрішнім переселенцям без винятку.

«Рада, що нам вдалося вирішити всі юридичні питання, щоб забезпечити безперебійними виплатами наших переселенців», — резюмувала очільниця Мінреінтеграції.

Отримайте доступ до кадрового семінару «Зміни законодавства — 2022».

Джерело: Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

Матеріали до теми


15 квітня спливає строк сплати роботодавцями санкцій за невиконання нормативу по працевлаштуванню осіб з інвалідністю
Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю звертає увагу роботодавців, що 15 квітня 2024 року спливає строк сплати роботодавцями адміністративно-господарських санкцій, нарахованих за ...
ТЦК та СП ігнорує відстрочку заброньованого: чи можна оскаржити в суді?
Вже понад рік діє оновлений порядок бронювання. Він надає можливість бізнесу подавати на бронювання критично важливих працівників і отримувати для ...