...
Реєструйся

До уваги ВПО: перелік корисних сервісів і чат-ботів


Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України зібрало інформацію про корисні сервіси й посилання на чат-боти, які допоможуть внутрішньо переміщеним особам (далі — ВПО) знайти житло в новому регіоні, розібратися, як і де отримати гуманітарну й грошову допомогу, як працевлаштуватися, і дістати відповіді на багато інших поширених запитань, що виникають у переселенців.

  1. Юридичний порадник для ВПО. Чат-бот, що надає цілодобову безоплатну правову допомогу для українців, які постраждали від війни.
  2. «єДопомога». Державний соціальний сервіс, через який можна подати заявку на отримання допомоги від держави, міжнародних організацій чи волонтерів. Також на сайті є можливість запропонувати підтримку інших у забезпеченні харчовими продуктами, одягом, ліками.
  3. Palyanytsya Info. Платформа призначена для швидкого пошуку допомоги в усіх регіонах України. На ній доступні оголошення за будь-якими категоріями — від гуманітарних штабів до психологічної допомоги.
  4. «Там, де вас чекають». На сайті можна ознайомитись із загальною кількістю місць, які кожна область пропонує для безплатного розселення ВПО, з їхнім поділом на вільні й зайняті. Є можливість відфільтрувати варіанти за областю чи окремою громадою.

Також наведені номери телефонів контактних центрів у кожному регіоні, за якими можна звертатися з питаннями щодо розміщення та бронювання житла для переселенців.

  1. «Прихисток». Держава створила сервіс із пошуку безплатного житла, за допомогою якого ВПО можуть знайти помешкання.
  2. «Допомагай». Сервіс від волонтерів, який також допомагає зручним способом знайти безоплатне житло в безпечних містах України.

Новинка! Найкращі авторські статті з трудового законодавства від експертів проєкту «КАДРОВИК.UA».

Джерело: Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

Матеріали до теми


Посередникам із працевлаштування за кордоном слід подбати про переліцензування до 14 квітня
Міністерство економіки України нагадало ліцензіатам у сфері посередництва у працевлаштуванні за кордоном, які ще не подали міністерству декларацію щодо ведення ...
Особливості оподаткування військовим збором разової нецільової матеріальної допомоги від роботодавця
Згідно з підпунктом 1.2 пункту 16-1 підрозділу 10 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України (далі – ПКУ), об’єктом оподаткування ...
Мобілізований працівник: алгоритм дій для кадровика (добірка від «КАДРОВИК.UA»)
Перед кадровиками і бухгалтерами постає завдання правильно оформити всі належні документи на мобілізованого працівника та здійснити гарантовані нарахування. Редакція журналу «КАДРОВИК.UA» випустила ...