...
Реєструйся

Чи законна віддалена робота в іноземній компанії?


Нині за співпрацю з кваліфікованим українським працівником конкурують не тільки українські роботодавці. Так, українці дедалі частіше виконують роботу для іноземних компаній на підставі договору, не покидаючи території України. Найбільша частка таких договорів укладається між українськими фізичними особами — підприємцями (далі — ФОП) з компаніями інших юрисдикцій.

Трудові договори, як правило, укладають спеціалісти, результатом роботи яких є інтелектуальна власність, наприклад, програмісти, маркетологи, дизайнери тощо. Як і фрилансери, так і працівники виконують роботу дистанційно.

Про законність та структуру укладення трудового договору між особами — резидентами України з компаніями-нерезидентами та оплату праці працівника – резидента України іноземною компанією читайте у статті Олександра Гарбара (адвоката адвокатського бюро Harbar Legal) у випуску № 1, 2019 журналу «КАДРОВИК.UA».

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Період, за який наявна заборгованість з єдиного внеску, не буде зарахованим до страхового стажу до повного погашення боргу
Сплата єдиного внеску — це не лише обов’язок платників перед державою, а й захищені соціальні гарантії для кожного. Тож, ненадходження ...