...
Реєструйся

Читайте у журналі «ДІЛОВОДСТВО» в лютому


Документування управлінської інформації

Загальні вимоги до створення управлінських документів та вимоги до бланків. Особливості оформлення реквізитів організаційно-розпорядчих документів, загальні вимоги до складення їх текстів. Чим відрізняється засвідчення електронних документів?

Відповіді надає наш експерт.

Службова характеристика: у яких випадках складати, та як оформлювати

Така важлива колись річ, як характеристика з місця роботи, у наш час переходу на електронний документообіг втрачає свою актуальність. А більшість європейських країн давно відмовилася від використання трудових книжок, замінивши їх на рецензії та характеристики з місця попередньої роботи. Тож чи потрібна характеристика взагалі, та як її правильно складати? Дізнаємося зі статті та розберемо на конкретних прикладах.

Типові помилки у кадровому діловодстві при прийнятті на роботу

Серед найпоширеніших помилок у кадровому діловодстві – помилкове ототожнення письмових трудових договорів із цивільно-правовими договорами та помилки щодо форми трудового договору Розберемо на прикладах такі помилки та розглянемо детально види цивільно-правових договорів..

Яким чином мають передаватись сертифікати електронного цифрового підпису (ЕЦП)?

Про посилені сертифікати відкритого ключа ЕЦП; сертифікати ключа ЕЦП на електронному носії до архіву підприємства.

Зміна прізвища: які виправлення вносити й у які документи

Працівниця змінила прізвище. В які документи вносити виправлення та які саме?

Нумерація протоколів засідання кафедр

Чи можна нумерувати протоколи засідання кафедр (факультетів, вченої ради) у вищому навчальному закладі за навчальними роками, а не за календарними?

Що означає «Відповідний напрям підготовки» та «відповідна спеціальність» у вимогах до працівників, яких приймають на роботу

Як співвідносяться рівень освіти, фах та стаж у вимогах до майбутнього працівника? Співвідношення дипломів різних освітньо-кваліфікаційних рівнів залежно від року отримання диплому; що означає «відповідна спеціальність» у кваліфікаційних характеристиках, та як визначити, освіта за якою спеціальністю має бути у майбутнього працівника.

Документальне оформлення благодійної допомоги

Яка саме допомога вважається благодійною, хто може і хто не може бути її отримувачем, та на що звернути увагу при оформленні договору – читайте у № 2,2019 журналу «Діловодство»

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Алгоритм подання роботодавцями трудової книжки на оцифрування
Роботодавці подають трудові книжки працівників на оцифрування на порталі portal.pfu.gov.ua Першочергово подаються відомості про осіб, які найближчим часом набувають права ...