...
Реєструйся

Читайте в газеті «Кадри і зарплата», № 16, 2019


Вийшов друком черговий номер газети “Кадри і зарплата”, гортаючи сторінки якого ви дізнаєтесь:

Затверджено нову форму квартального звіту праці

Державна служба статистики України наказом від 31 липня 2019 року № 259 затвердила нову форму № 1-ПВ (квартальна) «Звіт із праці» (Звіт). За новою формою подаватимемо Звіт починаючи з І кварталу 2020 року.

Внесення запису про навчання у трудову книжку: як правильно?

Відповідно до частини першої статті 48 Кодексу законів про працю України основним документом, який підтверджує трудову діяльність працівника, є його трудова книжка. Із прийняттям Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» від 9 липня 2003 року № 1058-VI період навчання у ВЗО не зараховується до страхового стажу. Однак згідно з Інструкцією про порядок ведення трудових книжок працівників № 58 (пп. 2.16–2.18) запис про навчання все ж потрібно вносити до трудової книжки. Хто і коли повинен це зробити?

«Трудові» пільги дружині учасника АТО

Працівниця, чоловік якої — учасник АТО, пропрацювала на підприємстві 2 місяці. Чи має вона право на відпустку повної тривалості? Якої тривалості їй слід надати щорічну основну відпустку — 30 чи 24 календарних дні?

Практичне застосування КП: добираємо назви посад

Аби ні у роботодавця, ні у працівника у майбутньому не виникало проблем, назви посад, передбачених штатним розписом підприємства, установи, організації, мають відповідати вимогам Національного класифікатора України ДК 003:2010 «Класифікатор професій». Як правило, на практиці у кадровиків це не викликає особливих труднощів, проте трапляються випадки, коли навіть найдосвідченіші з них потребують допомоги.

 

Наші експерти підготували ще багато інформації для якісної роботи, яку ви можете знайти в газеті «Кадри і зарплата» № 16, 2019

ПРИДБАТИ ГАЗЕТУ

Матеріали до теми


Періодичність психіатричних оглядів залежатиме від виду діяльності працівників
Деякі категорії осіб для виконання окремих видів діяльності мають періодично (кожні 12 місяців) проходити психіатричний огляд. Це часом ускладнює виконання ...