...
Реєструйся

Цифровізацію почнуть з КМУ


З 1 жовтня Україна відмовиться від паперового документообігу. Про це вчора заявив Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук під час зустрічі з Президентом України, повідомляє Інтерфакс Україна.

Відзначається, що відповідне завдання він поставив перед міністром Кабінету Міністрів України Дмитром Дубілетом.

«З 1 жовтня ми повинні повністю відмовитися від паперового документообігу. Ми плануємо заборонити використання і обмін між держорганами папірцями», — наголосив О. Гончарук.

Він зазначив також, що це складне завдання, оскільки потрібно синхронізувати системи між великою кількістю органів, однак упоратися із ним, на думку прем’єра, цілком реально.

Також О. Гончарук анонсував тотальну цифровізацію України, яка почнеться цьогоріч і буде реалізована до кінця наступного року.

«2020 стане роком тотальної цифровізації країни. У 2020 році ми ціфровізуємо все, що не встигнемо цьогоріч… Це означає, що після 2020 року Україна повинна бути повністю в цифрі, у смартфоні», — заявив прем’єр-міністр.

Він також зазначив, що якщо завдання з цифровізації буде виконане, план зі збільшення ВВП на 40 % за п’ять років стане цілком реальним.

О. Гончарук також зазначив, що програма діяльності уряду, яку зараз розробляє Кабінет Міністрів України, буде написана за допомогою комп’ютерної програми.

«Особливість цієї програми (діяльності уряду. — Ред.) полягатиме в тому, що ми спробуємо написати її за допомогою ІТ-інструменту. У нас є амбіція, щоб це була перша програма українського уряду, яка буде розроблена не на папері, а за допомогою комп’ютера», — зазначив прем’єр.

За словами О. Гончарука, програма діяльності Кабміну буде представлена ​​парламенту до кінця місяця.