...
Реєструйся

Дай шанс неповнолітньому працівникові


Уже сьогодні для багатьох учнів нашої країни пролунає останній дзвоник, і невдовзі розпочнуться канікули, під час яких навіть діти, які досягли лише 14 років, можуть уже стати працівниками, тобто працювати, з дотриманням певних умов праці, під час канікул. Звісно, праця неповнолітніх має певні особливості, і багато хто з роботодавців не хоче «зв’язуватися» з такими працівниками, бо побоюється порушити законодавства про працю, і тим самим припускається іншої, так би мовити, тактичної помилки.

Можливість працевлаштувати неповнолітнього, стати його першим роботодавцем — це не тільки певна відповідальність, яку бере на себе роботодавець. Це шанс, який він дає такому працівникові, нехай поки що дуже молодому. Це реальна можливість завоювати авторитет у молоді, а також підшукати серед сьогоднішніх учнів свого майбутнього працівника, запаливши у ньому інтерес до якоїсь справи. Робота влітку може бути не тільки легальним джерелом прибутку для неповнолітнього, а й квитком у майбутню професію.

А для того щоб трудові відносини не були для вас важкими, журнал «КАДРОВИК.UA» допоможе правильно їх оформити. Для оформлення неповнолітнього працівника вам стануть у пригоді такі статті:

  • «Робота неповнолітніх на підприємстві: організовуємо правильно» — журнал «КАДРОВИК.UA», № 3’2018, с. 18;
  • «Особливості роботи неповнолітніх» — журнал «КАДРОВИК.UA», № 4’2018, с. 25.

Джерело: редакція журналу «КАДРОВИК.UA»

Придбати видання Архів журналу