...
Реєструйся

Читайте в газеті «Кадри і зарплата» № 11, 2018


Оплата праці при вахтовому методі організації робіт
Вахтовий метод є особливою формою організації робіт, що ґрунтується на використанні працівників поза місцем їхнього постійного проживання за умов, коли щоденна їхня доставка до місця роботи і назад до місця постійного проживання не може бути забезпечена або є економічно недоцільною. При вахтовому методі організації роботи запроваджується підсумований облік робочого часу, застосування якого регламентується відповідними нормативно-правовими актами. Докладно — у статті.

Резерв відпусток: створення, облік, використання
На сезон відпусток працівники бухгалтерії подекуди чекають з острахом, адже облік відпусток має свої особливості. Традиційно не втрачає актуальності питання формування й використання резерву відпусток. У статті пропонуємо розглянути: створення резерву відпусток, його інвентаризацію, бухгалтерський та податковий облік резерву відпусток, а також відповідальність за не створення резерву відпусток.

Право громадянина України на оформлення пенсії, якщо подано закордонний паспорт
Особа як громадянин України, який виїхав за кордон на постійне місце проживання, має конституційне право на призначення пенсії за віком, проте за умови звернення до управління Пенсійного фонду України з відповідною заявою з дотриманням положень нормативно-правового акта, яким врегульовано питання щодо подання та оформлення документів для призначення пенсій. Деталі судового розгляду у справі за позовом до управління ПФУ — в анонсованому матеріалі.

Придбати газету Архів видання

Матеріали до теми


Періодичність психіатричних оглядів залежатиме від виду діяльності працівників
Деякі категорії осіб для виконання окремих видів діяльності мають періодично (кожні 12 місяців) проходити психіатричний огляд. Це часом ускладнює виконання ...