...
Реєструйся

Делегування кадрових повноважень в ОМС


Для сільського, селищного, міського голови закон не передбачає делегування кадрових повноважень керівникам відділів, управлінь та інших виконавчих органів на підставі рішення сільської, селищної, міської ради або розпорядження голови цієї ради. На цьому акцентує увагу НАДС у листі від 06 травня 2021 року № 133-р/з.

Пояснюють це тим, що саме сільський, селищний, міський голова вносить на розгляд ради пропозиції щодо структури виконавчих органів ради, апарату ради та її виконавчого комітету, їх штатів, здійснює керівництво апаратом ради та її виконавчого комітету, призначає на посади та звільняє з посад керівників відділів, управлінь та інших виконавчих органів ради (підп. 6, 7 та 10 ч. ч. 4 ст. 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» від 21 травня 1997 року № 280/97-ВР).

Також сільський, селищний, міський голови в силу положень Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» від 07 червня 2001 року № 2493-III виконує інші повноваження щодо проходження служби посадовими особами органів місцевого самоврядування.

Органи місцевого самоврядування та їх посадові особи можуть діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, передбачені Конституцією і законами України.