...
Реєструйся

День кадровика України


Журнал «КАДРОВИК.UA» та Всеукраїнська асоціація кадровиків кожного року звертаються до президентів з проханням встановити професійне свято День кадровика.
Ще в 2011 році ми виступили з ініціативою щодо встановлення такого свята 27 квітня.
У 2016 році на підтримку нашої ініціативи було навіть схвалено проєкт Указу Президента України «Про День працівника кадрової служби та управління персоналом».
Але… Кожного разу отримуємо відмову на кшталт «Не вбачається за потрібне…»
Цей рік не став винятком. Ми черговий раз звертаємося до Президента щодо встановлення професійного свята — День кадровика.

Вельмишановний Володимире Олександровичу!

Громадська організація «Всеукраїнська асоціація кадровиків», журнал «КАДРОВИК.ЮА» та кадровики України звертаються до Вас з проханням встановити професійне свято для всіх працівників, які займаються кадровою роботою на підприємствах, в установах, організаціях — День кадровика.
Кадрова служба є на кожному підприємстві чи в установі України, оскільки без кадрового адміністрування на сьогодні фактично неможливе існування трудових відносин, а без трудових відносин не може існувати великий і середній бізнес.
100 років тому були створені перші кадрові апарати, які стали прототипами відділів кадрів. Діапазон завдань кадровиків минулого сторіччя зводився до ведення кадрового обліку та діловодства. На сьогодні важко спростовувати роль кадровика у сучасному бізнесі.
Нині, для того щоб бути успішним, кадровикові потрібно не тільки знати трудове законодавство та кадрове діловодство, а й бути обізнаним в інших галузях права: кримінальному, сімейному, цивільному, адміністративному, знати психологію працівників, володіти азами бухгалтерського обліку.
У реаліях сьогодення неможливо жити і працювати без взаємодії з колегами: зі службою охорони праці, бухгалтерією та іншими.
Кадровик є посередником між державою та роботодавцем, тому саме кадровики, члени Всеукраїнської асоціації кадровиків, неодноразово виступали з ініціативами реформування законодавства про працю та висловлювали свою готовність до співпраці у цих ініціативах.
Оскільки Україна йде шляхом європейських країн, де поширена письмова форма трудового договору, з прийняттям нового законодавства про працю роль працівника кадрової служби набуватиме більш питомої ваги, оскільки саме на обізнаного в тонкощах законодавства про працю фахівця буде покладена функція розроблення письмового трудового договору, який задовольнятиме потреби та захищатиме інтереси як працівника, так і роботодавця.
Бездоганна робота кадровика та чітка взаємодія — гарантія роботи без ризиків, штрафів та санкцій.
З метою підвищення статусу кадровика і кадрової служби загалом, зростання привабливості цієї професії громадською організацією «Всеукраїнська асоціація кадровиків» та журналом «КАДРОВИК.ЮА» було запропоновано відзначати День кадровика 27 квітня. Ця дата обрана невипадково — кадровики поважають традиції у сфері законодавства про працю. Цього дня у 1993 році відповідною постановою Кабінету Міністрів України було прийнято зразок трудової книжки працівника незалежної України, яка й досі є одним з документів про трудову діяльність працівників.
Ураховуючи прагнення кадровиків до реформування законодавства про працю та ставлення їх до традицій, набутих у незалежній державі — Україні, просимо саме 27 квітня запровадити професійне свято для всіх причетних до кадрової справи працівників.
Хочемо зазначити, що вперше своє професійне свято кадровики відзначали в 2007 році. Це отримало дуже велику підтримку серед всієї кадрової спільноти України.
І ось уже 13 років поспіль працівники кадрових служб України 27 квітня вітають своїх колег і сподіваються, що їхня праця буде поцінована на державному рівні встановленням професійного свята — Дня кадровика.
Встановлення такого свята не потребує додаткового фінансування.

 

Матеріали до теми


Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Ухвалена ініціатива Мінветеранів щодо спрощеної процедури подання та встановлення статусів особам з інвалідністю внаслідок війни та членам сімей загиблих військовослужбовців ...
У Комітеті з питань соціальної політики відбулося обговорення стану адаптації трудового законодавства України до положень права ЄС
Повідомляємо, що 9 квітня 2024 року під головуванням заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту ...