...
Реєструйся

Держархів нагадав про відповідальність за недбале зберігання документів


Державна архівна служба України у листі № 04/2404 надала роз’яснення щодо відповідальності за невиконання вимог щодо зберігання документів.

Відтак, до ст. 92 1 Кодексу України про адміністративні правопорушення недбале зберігання, псування, незаконне знищення, приховування, незаконна передача іншій особі архівних документів, порушення порядку щодо доступу до зазначених документів, а також неповідомлення державної архівної установи про наявні архівні документи в разі виникнення загрози знищення або значного погіршення їх стану тягнуть за собою попередження або накладення штрафу на громадян від 3 до 7 НМДГ і попередження або накладення штрафу на посадових осіб – від 5 до 10 НМДГ.

Ті самі дії, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за одне з порушень тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 7 до 20 НМДГ і на посадових осіб – від 10 до 40 НМДГ.

Зазначена стаття стосується лише архівних документів. Відповідальність за порушення зберігання інших документів передбачена іншими нормами законодавства.