...
Реєструйся

Державні статистичні спостереження з праці у 2017 році (матеріал з журналу «Довідник кадровика»)


У 2017 році респонденти подають до органів статистики такі форми державних статистичних спостережень з праці.

За 2016 рік:

1. Форма № 7-ПВ (один раз на чотири роки) «Звіт про заробітну плату за професіями окремих працівників» — подається не пізніше 31 березня 2017 року, за формою затвердженою наказом Держcтату від 25 серпня 2016 року № 152.

Зважаючи на періодичність спостереження (раз на чотири роки), а також його організацію (вибіркове), багато респондентів зіткнуться з цією формою вперше. Перелік підприємств, відібраних для участі в обстеженні, формується на державному рівні з юридичних осіб та їхніх відокремлених підрозділів із середньою кількістю найманих працівників 10 і більше осіб.

На відміну від інших спостережень з праці, дані подаються не лише в цілому по підприємству (розділи І та ІІ), а й по окремих працівниках (розділ ІІІ). Кількість працівників, які підлягають обстеженню, залежить від розміру підприємства та може становити від 4 до 40 осіб. Процедура визначення кількості та відбору працівників для обстеження детально викладена в роз’ясненнях щодо заповнення форми.

Зміни. У розділах І–ІІІ редакційні зміни, крім цього розділ ІІІ доповнено запитаннями щодо громадянства працівника (рядок 7131) та норми тривалості робочого часу для нього (рядок 7171).

Звертаємо увагу, що розділ ІІІ містить дані щодо нарахувань за жовтень 2016 року та 2016 року в цілому. Водночас індивідуальні дані працівника (рядки 7120-7190), зокрема вік, стаж, передбачають заповнення даних станом на 31 жовтня 2016 р.

2. Форма № 1-ПВ (квартальна) та № 1-ПВ (місячна) «Звіт з праці» за січень-грудень 2016 року — подаються до 7 січня 2017 року за формами, затвердженими наказом Держстату від 21 липня 2015 року № 172;

Питання щодо організації та проведення обстеження про кількісний та якісний склад державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування за формою № 9-ДС на даний момент вирішується.

За 2017 рік:

1. Форма № 1-ПВ (квартальна) «Звіт з праці» починаючи зі звіту за І квартал 2016 року — подається за формою, затвердженою наказом Держстату від 10 червня.2016 року № 90.

Зміни. Найсуттєвішою зміною є те, що форма не тільки за назвою, а й за змістом стала «квартальною», що зрозуміло із підзаголовку. Отже, на відміну від діючої форми, що містить дані за період з початку року (січень — березень, січень — червень і т.д.), нова заповнюється за звітний квартал.

Автор — Інеса Сеник, директор департаменту статистики праці Державної служби статистики України

Докладніше щодо питань оптимізації та скорочення форм статистичної звітності, а також про перегляд та затвердження форм звітності на наступний рік — у журналі «Довідник кадровика» № 12, 2016.

Придбати журнал «Довідник кадровика» із вкладенням
Придбати акційний журнал «Довідник кадровика»
Придбати електронний журнал «Довідник кадровика»

До уваги професіоналів!

Видавничий дім «МЕДІА-ПРО» пропонує кадровикам, юристам, керівникам підрозділів та директорам підприємств фахові видання
Практичні посібники 
Видання для кадровиків 
Журнал «Менеджер по персоналу»
Журнал «Діловодство та документообіг»