...
Реєструйся

Державний службовець, який отримує дохід у вигляді заробітної плати, має право на ПСП


Головне управління ДПС у Дніпропетровській області звертає увагу, що з урахуванням норм абзацу першого підпункту 169.4.1 пункту 169.4 статті 169 Податкового кодексу України (далі — ПКУ) платник податку на доходи фізичних осіб (далі — ПДФО) має право на зменшення суми загального місячного оподатковуваного доходу, отримуваного від одного роботодавця у вигляді заробітної плати, на суму податкової соціальної пільги (далі — ПСП).

Норми встановлені пунктом 169.1 статті 169 Податкового кодексу України.

ПСП до заробітної плати державних службовців застосовується під час її нарахування до завершення нарахування таких доходів без подання відповідних заяв, зазначених у підпункті 169.2.2 пункту 169.2 статті 169 ПКУ.

Але, якщо державний службовець має право на підвищений розмір ПСП, то він повинен подати заяву, в якій зазначається, якою саме пільгою він бажає користуватися, та додати до заяви підтвердні документи (підпункт 169.2.3 пункту 169.2 статті 169 ПКУ).

Перелік таких документів та порядок їх подання визначений постановою Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку подання документів для застосування податкової соціальної пільги» від 29 грудня 2010 року № 1227.

Враховуючи вищевикладене, державні службовці мають право на зменшення суми загального місячного оподатковуваного доходу, отримуваного від одного роботодавця у вигляді заробітної плати, на суму 100-відсоткової податкової соціальної пільги без подання заяви.

Джерело: за матеріалами Головного управління ДПС у Дніпропетровській області

Матеріали до теми


Підвищено розміри посадових окладів посадовим особам органів місцевого самоврядування
КМУ підвищив посадові оклади працівників органів місцевого самоврядування, повідомляє Ліга.Закон. Уряд вніс зміни до Постанови Кабінету Міністрів України від 9 ...
Діють інструкції до проведення іспитів на рівень володіння державною мовою
Національна комісія зі стандартів державної мови затвердила Інструкції до проведення іспитів на рівень володіння державною мовою. Відповідне рішення від 22 ...