...
Реєструйся

Держслужбовці повинні будуть підтверджувати відсутність психічних розладів?


У Верховній Раді зареєстрований законопроект № 4660 від 8 квітня 2014 року про внесення змін до Закону України «Про державну службу» від 16 грудня 1993 року № 3723-XII, яким пропонується внести обмеження, пов’язані з прийняттям на державну службу.

Відповідно до законопроекту, не можуть бути обраними або призначеними на посаду в державному органі особи, які мають психічні розлади, що перешкоджають виконанню службових обов’язків.

Крім того, протягом п’яти місяців державні службовці будуть зобов’язані підтвердити у встановленому законодавством порядку відсутність психічних розладів, що перешкоджають виконанню службових обов’язків.

Звернення до фахівця для обстеження здійснюватиметься в приватному порядку й за рахунок коштів особи, яка звертається за таким обстеженням.

Реалізація положень проекту Закону дозволить створити дієвий механізм відбору на державну службу в Україні психічно здорового кадрового потенціалу, що забезпечить належне виконання обов’язків державними службовцями, в межах функціонування системи органів державної влади, вважає автор проекту.