...
Реєструйся

Розмір соціальних виплат на дитину запропоновано знову збільшити


У Верховній Раді зареєстрований законопроект № 4661 від 8 квітня 2014 року проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо збільшення розміру допомоги при народженні дитини.

Законопроектом пропонується статтю 12 Закону України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми» викласти у новій редакції, якою передбачається, що допомога при народженні першої дитини призначається у розмірі 45 000 гривень, другої дитини — 60 000 гривень, а третьої та кожної наступної дитини 80 000 гривень. Виплата допомоги здійснюватиметься одноразово у розмірі 12 000 гривень. Решта допомоги виплачуватиметься: на першу дитину протягом наступних 24 місяців, на другу дитину протягом 48 місяців, на третю і кожну наступну дитину протягом 60 місяців.

Законопроектом також пропонується виключити норми Закону «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні», які суттєво зменшують розмір допомоги при народженні другої та третьої дитини. Відповідно до згаданого Закону, допомога при народженні дитини призначається у розмірі 41280 гривень. Виплата допомоги здійснюється одноразово у сумі 10320 гривень, а решта суми — виплачується протягом наступних 36 місяців рівними частинами.