...
Реєструйся

Деяким працівникам бюджетних установ знову дозволяють відрядження за кордон


За ініціативи Міністра освіти і науки Дмитра Табачника Кабінетом Міністрів України ухвалено рішення про внесення змін, якими дозволяється здійснювати службові відрядження за кордон працівникам бюджетних організацій, зокрема, представникам сфери освіти, науки, культури, спорту.

Нагадаємо, що на засіданні Уряду України 25 грудня 2013 року прийнято постанову, положення якої забороняли службові відрядження працівникам бюджетних організацій за кордон.

Після прийняття змін, обмеження стосовно службових відряджень за кордон стосуватимуться лише державних службовців та військовослужбовців за виключенням випадків, коли необхідність такого відрядження визначена Першим віце-прем’єр-міністром України, Віце-прем’єр-міністром України.

В Міносвіти вважають, що внесення зазначених змін забезпечить, зокрема, можливість продовження реалізації міжнародних проектів і програм, наукових і студентських міжнародних обмінів, дасть можливість продовжити роботу з підписання міжнародних договорів у галузі науки, освіти та визнання документів про освіту. Окрім того, прийняті зміни забезпечать розвиток міжнародного наукового та науково-технічного співробітництва, яке є одним із дієвих та ефективних засобів інтеграції України в європейський та світовий економічний і технологічний простір.

Міносвіти