...
Реєструйся

Діловодство та архівне зберігання документів:ТОП-10 новацій


27 липня 2018 року набув чинності наказ Міністерства юстиції України від 4 липня 2018 року № 2277/5, яким затверджено Зміни до Правил організації діловодства та архівного зберігання документів у державних органах, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах і організаціях.

Слід зауважити, що Правилами організації діловодства та архівного зберігання документів у державних органах, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах і організаціях, затвердженими наказом Міністерства юстиції України від 18 червня 2015 року № 1000/5 (далі — Правила № 1000/5), установлюються єдині вимоги щодо створення управлінських документів і роботи зі службовими документами, а також порядок їх архівного зберігання в державних органах, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах і організаціях незалежно від форм власності (далі — установа). Ці Правила є нормативно-правовим актом, обов’язковим для виконання всіма установами.

Змін зазнали майже всі розділи Правил № 1000/5. Ми розглянемо лише основні зміни, що стосуються роботи кадрової та архівної служб установи.

З повною версією статті Ольги Харечко, головного редактора кадрового напряму групи компаній «МЕДІА-ПРО» та газети «Кадри і зарплата», можна ознайомитися в журналі «КАДРОВИК.UA» № 9, 2018.

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Набув чинності ДСТУ 2732:2023 «Діловодство й архівна справа. Терміни та визначення понять»
Відповідно до наказу Державного підприємства «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості» від 25 травня 2023 року ...