...
Реєструйся

Незабаром КЗпП буде доповнено нормами, які передбачатимуть працю «дистанційників» і «надомників»


Надомною роботоювважатися робота, спрямована на обслуговування домашнього господарства (сім’ї) на умовах трудового договору. Особливості регулювання надомної роботи визначатимуться умовами трудового договору. При цьому основні гарантії щодо зайнятості, часу відпочинку, оплати праці, охорони праці, праці жінок, молоді, осіб з інвалідністю забезпечуватимуться в порядку, передбаченому законодавством про працю.

Дистанційна робота— це форма організації та/або виконання роботи, коли відповідно до трудового договору робота може виконуватися віддалено від місця роботи за допомогою засобів інформаційно-комунікаційних технологій і поза приміщенням власника або уповноваженого ним органу.

Сторони в трудовому договорі узгоджують умови про виконання роботи дистанційно і умови праці, пов’язані з віддаленим виконанням роботи. Виконання роботи дистанційно здійснюється з урахуванням положень колективного договору, локальних актів власника або уповноваженого ним органу, домовленості сторін. Працівники, які працюють дистанційно, користуються тими самими правами, гарантіями, умовами з охорони праці, передбачених законодавством, колективним договором, як і працівники, які працюють в приміщенні власника або уповноваженого ним органу. Трудовим договором може бути передбачено використання працівником власного обладнання та інструментів з відповідною компенсацією за їх знос (амортизацію), а також відшкодування інших витрат, пов’язаних з виконанням роботи дистанційно.

Джерело: ligazakon.net

Видання для кадровиків Журнали реєстрації