...
Реєструйся

Дії потерпілого у разі нещасного випадку на виробництві: заява для отримання предметів особистої гігієни


ЗАПИТАННЯ

Куди потерпілому внаслідок нещасного випадку на виробництві подати заяву для отримання предметів особистої гігієни? Чи можна написати заяву в довільній формі?

 

ВІДПОВІДЬ

Щомісячна грошова компенсація на придбання предметів та засобів особистої гігієни, санітарно-гігієнічних засобів, а також засобів догляду, продуктів харчування, одягу, взуття та інших предметів першої необхідності належить до соціальної послуги натуральної допомоги, яка надається потерпілим внаслідок нещасного випадку на виробництві.

Тобто Пенсійний фонд України не забезпечує постраждалих власне предметами особистої гігієни, а надає кошти на їх придбання.

 

У разі виникнення потреби в соціальній послузі натуральної допомоги (зокрема, й коли є потреба в отриманні предметів та засобів особистої гігієни), якщо ця потреба визначена висновком медичного закладу (ЛКК, МСЕК та ін.) потерпілому внаслідок нещасного випадку на виробництві або його законному представнику потрібно звернутися із заявою встановленої форми до територіального органу Пенсійного фонду України.

Письмові і телефонні КОНСУЛЬТАЦІЇ та інші кадрові послуги експертів журналу «КАДРОВИК.UA»

Потребу потерпілого оцінює соціальний працівник / соціальний менеджер / фахівець із соціальної роботи.

 

Форма заяви про надання соціальної послуги натуральної допомоги наведена в Додатку 1-1 до Порядку організації надання деяких соціальних та медичних послуг потерпілим внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28 квітня 2023 року № 438.

ГАРЯЧА ЛІНІЯ — безоплатні консультації для передплатників журналу «КАДРОВИК.UA»

Джерело: ПФУ


Експрес-курс «Соціальне страхування по тимчасовій непрацездатності»

  • Вичерпно про порядок оформлення «лікарняних»
  • Надаємо готові зразки наказів
  • Гарантуємо письмову консультацію від експерта

тел.: 0 (800) 219-977, (067) 317-58-86
Е-mail: podpiska@mediapro.com.ua

 

Матеріали до теми


Кейс для кадровика. Допомога по вагітності та пологах: як її виплата впливає на страховий стаж?
СИТУАЦІЯ Допомогу по вагітності та пологах виплачено в одному місяці. Як нараховувати страховий стаж?   РІШЕННЯ Оплачувана відпустка у зв’язку з ...
Вийшов спецвипуск від журналу «КАДРОВИК.UA» № 1, 2024 «Прийняття працівників на роботу»
Вже доступне актуальне й унікальне тематичне видання від експертів журналу «КАДРОВИК.UA» — спецвипуск «Прийняття працівників на роботу». Цей спецвипуск зробить ...