...
Реєструйся

Дію посвідчень чорнобильців продовжили на один рік


Кабінет Міністрів України продовжив термін проведення заміни посвідчень особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Старі посвідчення будуть діяти до кінця 2021 року.

Постанова Кабміну ухвалена під час засідання уряду 25 листопада.

Як зазначається в пояснювальній записці до проєкту постанови, 2018 році уряд вирішив провести до 1 січня 2021 року заміну посвідчень постраждалим особам у зв’язку із затвердженням їх нових зразків.

На сьогодні комісіями з визначення статусу осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та інших категорій громадян, проведено заміну посвідчень близько 70% від загальної кількості постраждалих осіб.

Водночас робота комісій уповільнилася через карантинні заходи, введені в Україні через розповсюдження COVID-19.

«З огляду на зазначене виникла необхідність продовжити термін проведення заміни посвідчень до 01.01.2022, що дасть змогу обласним, Київській міській державним адміністраціям виконати визначені завдання у повному обсязі і не спричинить соціальної напруги», — йдеться в документі.

Матеріали до теми


15 квітня спливає строк сплати роботодавцями санкцій за невиконання нормативу по працевлаштуванню осіб з інвалідністю
Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю звертає увагу роботодавців, що 15 квітня 2024 року спливає строк сплати роботодавцями адміністративно-господарських санкцій, нарахованих за ...
ТЦК та СП ігнорує відстрочку заброньованого: чи можна оскаржити в суді?
Вже понад рік діє оновлений порядок бронювання. Він надає можливість бізнесу подавати на бронювання критично важливих працівників і отримувати для ...