...
Реєструйся

Для держвиконавців підготували технологічну картку роботи під час стягнення зарплатного боргу


Міністерство юстиції розробило Технологічну картку здійснення державним виконавцем виконавчого провадження за напрямком стягнення заробітної плати та інших виплат, пов’язаних з трудовими правовідносинами. Про це йдеться на сайті відомства.

«Карка чітко прописує порядок дій державних виконавців у повсякденній роботі зі стягнення заробітної плати з підприємств-боржників та регулює їхню поведінку в тих чи інших випадках», – зазначила заступник Міністра юстиції Світлана Глущенко.

За її словами, документ убезпечить виконавців від помилок у ході виконання своїх обов’язків та дасть можливість забезпечити дотримання законних прав усіх сторін виконавчого провадження.

Технологічна картка детально описує процеси та дії виконавців на різних стадіях: початок примусового виконання, звернення стягнення на кошти боржника, звернення стягнення на майно боржника ( у разі відсутності у боржника коштів в обсязі, необхідному для покриття заборгованості) і задоволення вимог стягувача (стягувачів).

Джерело: ukrainepravo.com

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Профспілка зробила заяву щодо зарплат освітян: подробиці
Профспілка працівників освіти звернулася до Кабінету Міністрів щодо диференціації заробітної плати вчителів, з урахуванням професійної кваліфікації, складності, важливості та відповідальності ...
Коли слід припинити виплату середнього заробітку мобілізованому працівникові після загибелі, якщо така виплата зберігалася після 19.07.2022 р.
Відповідно до статті 119 Кодексу законів про працю України (в редакції, що діяла до 19.07.2022; далі — КЗпП) за працівниками, ...
Звільнення працівника після відпустки, наданої «авансом»: як утримати зайві нарахування
Непоодинокими є випадки, коли працівник звільняється після відпустки, яка була йому надана «наперед», тобто за період, який він ще не ...