...
Реєструйся

Для оформлення закордонного паспорта потрібен лише паспорт громадянина України


Співробітників ДМС, які вимагають не передбачені законодавством документи, каратимуть

Останнім часом у засобах масової інформації з’являється інформація про вимоги щодо надання довідки про відсутність судимості або інших документів при оформленні паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

Державна міграційна служба України вкотре наголошує, що для оформлення закордонного паспорта нового зразка (як з електронним чіпом, так і без нього) необхідно подати до підрозділу міграційної служби лише паспорт громадянина України та квитанції про сплату обов’язкових платежів. Заяву на оформлення паспорта для виїзду за кордон можна подавати незалежно від місця реєстрації, до будь-якого підрозділу ДМС, який здійснює оформлення зазначених документів. Якщо особа при цьому має діючий паспорт для виїзду за кордон і бажає оформити другий паспорт, необхідно також подати діючий закордонний паспорт для внесення до нього відповідних відомостей.

Якщо в підрозділі міграційної служби вимагають подання будь-яких інших документів для оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон, прохання повідомляти про такі факти за телефоном гарячої лінії ДМС України для подальшого вжиття заходів дисциплінарного впливу щодо працівників міграційної служби, які вимагають подання не передбачених законодавством документів.

ДМС