...
Реєструйся

Для виплати компенсації за невикористану відпустку мобілізований працівник може подати заяву


Відповідно до Закону України від 22 грудня 2023 року № 3494 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впорядкування надання та використання відпусток, а також інших питань», працівникам, призваним на строкову військову службу, військову службу за призовом осіб офіцерського складу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період або прийнятим на військову службу за контрактом, за їх бажанням та на підставі заяви виплачується грошова компенсація за всі невикористані ними дні щорічної відпустки, а також додаткової відпустки працівникам, які мають дітей або повнолітню дитину з інвалідністю з дитинства підгрупи А I групи — стаття 24 Закону України від 15 листопада 1996 року № 504/96-ВР «Про відпустки»).

Читайте також: Щодо порядку обчислення середньої заробітної плати для виплати компенсації за невикористані відпустки

Відповідна заява подається працівником не пізніше останнього дня місяця, в якому працівник був увільнений від роботи у зв’язку з призовом на військову службу. Компенсуються всі дні невикористаних відпусток, накопичені на дату початку служби.

 

Зароблені дні щорічної відпустки визначають пропорційно відпрацьованому періоду, за який працівник не відгуляв відпустку. Відпустка «на дітей» компенсується в повному обсязі.

Навчання для кадровиків — семінари, курси, тренінги, вебінари
Індивідуальні курси кадровиків з нуля: 0 (800) 219-977

Не компенсуються відпустки у зв’язку з вагітністю і пологами, додаткові відпустки у зв’язку з навчанням, творчі відпустки, «Чорнобильські» відпустки, додаткові відпустки учасникам бойових дій, відпустка при народженні дитини.

Джерело: Управління Держпраці


ЮРИСТ З КАДРОВИХ ПИТАНЬ І ТРУДОВОГО ЗАКОНОДАВСТВА — ONLINE

Унікальна послуга на ринку України!
Докладніше

Забезпечте собі:
✔ максимально вивірені рішення щодо трудових відносин з колективом
✔ стійку правову позицію в спірних ситуаціях
✔ регульовані та зрозумілі процеси у «відносинах із державою»

тел.: 0 (800) 219-977
podpiska@mediapro.com.ua

Матеріали до теми


Механізми оскарження постанов військово-лікарських комісій
Військово-лікарська експертиза відіграє ключову роль у забезпеченні обороноздатності держави та гарантуванні прав військовослужбовців і призовників на належний захист їхнього здоров’я. ...