...
Реєструйся

Служба зайнятості роботодавцям надає фінансову підтримку


Приймаючи на роботу працівників, роботодавці мають унікальну можливість повернути частину коштів, витрачених на оплату праці та сплату єдиного внеску у вигляді компенсації. Наприклад, майже 900 роботодавців м. Києва отримали компенсації на суму понад 42 млн грн.

 

Види компенсацій, якими можуть скористатися роботодавці столиці

  1. Компенсації за працевлаштування окремих категорій безробітних
  • Компенсація у розмірі 50 % фактичних витрат на оплату праці за працевлаштування громадян, які перебувають у статусі зареєстрованого безробітного понад 1 місяць (людей з інвалідністю, учасників бойових дій, кому до настання права на пенсію за віком залишилося не більше 5 років).
  • Компенсація у розмірі 50 % фактичних витрат сплаченого єдиного внеску за працевлаштування громадян, які перебувають у статусі зареєстрованого безробітного понад 1 місяць і мають додаткові гарантії у працевлаштуванні; понад 6 місяців.
  • Компенсація у розмірі 50 % мінімальної заробітної плати за працевлаштування зареєстрованих безробітних з-поміж молоді.

Зразки документівПосадові інструкціїРобочі інструкції
Для довідок: 0 (800) 219-977

  1. Компенсації за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб
  • Компенсація за працевлаштування ВПО під час дії воєнного стану (після 24 лютого 2022 року). Заяву можна подати через Дія.
  • Компенсація за працевлаштування ВПО з поміж зареєстрованих безробітних.

 

  1. Компенсація за облаштування робочого місця для працевлаштованої людини з інвалідністю

Заяву можна подати через Дія.

 

  1. Компенсації за працевлаштування на нові робочі місця
  • Компенсація за працевлаштування громадян з-поміж зареєстрованих безробітних.
  • Компенсація за працевлаштування громадян (не обов’язково зареєстрованих безробітних).

СУМІСНИЦТВО: НОВІТНІ РЕАЛІЇ спецвипуск № 1, 2023 від журналу «КАДРОВИК.UA»

  1. Допомога з часткового безробіття через зупинення або скорочення виробництва з причин економічного, технологічного характеру, введення надзвичайного або воєнного стану тощо

Програми компенсацій дають змогу стабілізувати бізнес, збільшити обсяги виробництва та зберегти колективи підприємств. Київський МЦЗ є відповідальним і надійним партнером роботодавців у розв’язанні актуальних питань. Пропонуємо роботодавцям скористатися можливостями компенсаційних програм для підтримки та розвитку бізнесу.

Джерело: Урядовий портал

Всеукраїнський кадровий форум — 2024

Матеріали до теми


Розмір одноразової допомоги потерпілому внаслідок випадку на виробництві
Сума одноразової допомоги потерпілому через нещасний випадок на виробництві або професійне захворювання визначається відповідно до ступеня втрати професійної працездатності, який ...