...
Реєструйся

Служба зайнятості роботодавцям надає фінансову підтримку


Приймаючи на роботу працівників, роботодавці мають унікальну можливість повернути частину коштів, витрачених на оплату праці та сплату єдиного внеску у вигляді компенсації. Наприклад, майже 900 роботодавців м. Києва отримали компенсації на суму понад 42 млн грн.

 

Види компенсацій, якими можуть скористатися роботодавці столиці

  1. Компенсації за працевлаштування окремих категорій безробітних
  • Компенсація у розмірі 50 % фактичних витрат на оплату праці за працевлаштування громадян, які перебувають у статусі зареєстрованого безробітного понад 1 місяць (людей з інвалідністю, учасників бойових дій, кому до настання права на пенсію за віком залишилося не більше 5 років).
  • Компенсація у розмірі 50 % фактичних витрат сплаченого єдиного внеску за працевлаштування громадян, які перебувають у статусі зареєстрованого безробітного понад 1 місяць і мають додаткові гарантії у працевлаштуванні; понад 6 місяців.
  • Компенсація у розмірі 50 % мінімальної заробітної плати за працевлаштування зареєстрованих безробітних з-поміж молоді.

Зразки документівПосадові інструкціїРобочі інструкції
Для довідок: 0 (800) 219-977

  1. Компенсації за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб
  • Компенсація за працевлаштування ВПО під час дії воєнного стану (після 24 лютого 2022 року). Заяву можна подати через Дія.
  • Компенсація за працевлаштування ВПО з поміж зареєстрованих безробітних.

 

  1. Компенсація за облаштування робочого місця для працевлаштованої людини з інвалідністю

Заяву можна подати через Дія.

 

  1. Компенсації за працевлаштування на нові робочі місця
  • Компенсація за працевлаштування громадян з-поміж зареєстрованих безробітних.
  • Компенсація за працевлаштування громадян (не обов’язково зареєстрованих безробітних).

СУМІСНИЦТВО: НОВІТНІ РЕАЛІЇ спецвипуск № 1, 2023 від журналу «КАДРОВИК.UA»

  1. Допомога з часткового безробіття через зупинення або скорочення виробництва з причин економічного, технологічного характеру, введення надзвичайного або воєнного стану тощо

Програми компенсацій дають змогу стабілізувати бізнес, збільшити обсяги виробництва та зберегти колективи підприємств. Київський МЦЗ є відповідальним і надійним партнером роботодавців у розв’язанні актуальних питань. Пропонуємо роботодавцям скористатися можливостями компенсаційних програм для підтримки та розвитку бізнесу.

Джерело: Урядовий портал

Всеукраїнський кадровий форум — 2024

Матеріали до теми


Компенсація за невикористану щорічну відпустку за час проходження служби у лавах ЗСУ
ЗАПИТАННЯ Чи може працівник, який повернувся на основне місце роботи після демобілізації, отримати компенсацію за невикористану щорічну відпустку за час ...
Відпустка для догляду за дитиною до 3 років: деякі особливості надання
Надання відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею 3-річного віку (далі — відпустка для догляду за дитиною до 3 років) є ...
Кейс для кадровика. Чи має право на щорічну додаткову відпустку за ненормований робочий день працівник, який працює дистанційно?
Так, має. Відповідно до частини першої статті 602 КЗпП дистанційна робота — це форма організації праці, за якої робота виконується ...