...
Реєструйся

Добровільна сплата ЄСВ: Закон підписано


23 листопада 2022 року Президент Володимир Зеленський підписав Закон України від 4 листопада 2022 року № 2734-IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо спрощення механізму участі у загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванні» (законопроєкт № 7649).

Які зміни вносить цей Закон?

У Законі України від 8 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» доповнено перелік платників, які мають право на добровільну сплату єдиного соціального внеску (далі — ЄСВ).

Таке право матимуть також особи, які досягли 16-річного віку й не належать до осіб, яким призначено пенсію в солідарній системі, відповідно до договору про добровільну сплату страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, що укладається з Пенсійним фондом України (далі — ПФУ).

Договір про добровільну сплату страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування можна буде укласти в електронній формі через портал «Дія», зокрема з використанням мобільного застосунку «Дія», або через вебпортал електронних послуг ПФУ.

Завдяки цьому наймані працівники, з якими призупинені трудові договори, отримають право на добровільну сплату ЄСВ самостійно.

Замовляйте щоденник діловий. Записник не обмежує вас у періоді користування ним, адже він не датований. Натомість містить календар на 2020, 2021, 2022 та 2023 роки й форму річного плану.

Джерело: БУХГАЛТЕР.UA

Матеріали до теми


Фахівці сфери соціального захисту населення зможуть долучитися до кадрового резерву для роботи на ДОТ
Уряд ухвалив постанову «Про затвердження Порядку формування кадрового резерву працівників сфери соціального захисту населення для роботи на деокупованих територіях України». ...