...
Реєструйся

Докладно про актуальне: очікуйте в найближчих номерах журналу «Довідник кадровика»


Шановні колеги!

Редакція журналу «Довідник кадровика» уважно стежить за новаціями в законодавстві у сфері праці та зайнятості населення і оперативно публікує детальні статті з роз’ясненнями щодо цих цих змін і особливостей застосування нових норм і вимог на практиці.

Зокрема, читайте у найближчих номерах такі матеріали:

• «НАУКОВІ» ПЕНСІЇ: огляд змін у 2016 році» Наталії ЛАВРУХІНОЇ, головного наукового консультанта відділу із соціальних питань та праці Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України.

13 січня 2016 року набув чинності Закон України «Про наукову і науково-технічну діяльність» від 26 листопада 2015 року № 848-VІІІ (крім окремих норм). У зв’язку з цим у працівників кадрових служб виникають, серед інших, запитання щодо «наукових» пенсій:

– які умови та порядок призначення пенсій для наукових (науково-педагогічних) працівників?
– як обчислюється заробітна плата для призначення пенсії наукового (науково-педагогічного) працівника?
– які особи мають право на призначення пенсії відповідно до Закону № 848?

Детальні відповіді на них — у пропонованому матеріалі.

• ЧЕРГОВА ЗМІНА ДО КЛАСИФІКАТОРА ПРОФЕСІЙ Олександра Носікова, к.соц.н., провідного наукового співробітника відділу робочих місць, профорієнтації та підготовки кадрів-НДІ праці і зайнятості населення Мінсоцполітики України та НАН України

У поточному році Національний класифікатор України «Класифікатор професій ДК 003:2010» оновився черговою Зміною, вихід якої професійні кола давно очікували. Так, наказом Міністерства економічного розвитку і торгівлі України від 4 березня 2016 р. № 394 затверджено Зміну №4, які набули чинності із 1 квітня 2016 р.

Зміна назви професійного угруповання виникла лише у одного з них, а саме — «Керівні працівники апарату місцевих органів державної влади»» (із кодом 1229.3), назва якого була доповнена за рахунок працівників органів місцевого самоврядування.
Скасування професійних назв робіт з набиранням чинності Зміни №4, стосується 8 позицій у КП.
Зміни професійних назв робіт  вносяться до КП із збереженням коду та стосуються лише редакції професійних назв робіт.

У чому саме полягають ці зміни, дізнаєтеся зі статті.

Замовити журнал в редакції