...
Реєструйся

Донбаських вчителів не звільнять за відсутність на роботі


Міністерство освіти і науки звертає увагу керівників місцевих органів управління освітою та керівників навчальних закладів Донецької та Луганської областей на необхідності збереження робочих місць та посад за працівниками, які не виходять на роботу в районах проведення АТО.

Відсутність на робочому місці в такому випадку є поважною причиною і не підпадає під дію п. 4 ч. 1 ст. 40 КЗпП України, тобто не є прогулом.

Зокрема, МОН просить вжити всіх можливих заходів щодо недопущення звільнення з роботи педагогічних працівників навчальних закладів, що знаходяться в районах проведення антитерористичної операції.

Міністерство інформує, що трудові договори, укладені на невизначений строк, а також строкові трудові договори до закінчення строку його чинності не можуть бути розірвані власником або уповноваженим ним органом з педагогічними працівниками, які виїхали з районів проведення антитерористичної операції, або з тими, які залишаються у таких районах під час проведення антитерористичної операції і не мають змоги виходити на роботу у зв’язку з небезпекою для життя та здоров’я.

За інформацією Міносвіти