...
Реєструйся

Допомога по безробіттю у вищому за мінімальний розмірі


Центр зайнятості пояснює, який мінімальний страховий стаж потрібний для отримання допомоги по безробіттю в розмірі, вищому за мінімальний.

Відповідно до частини 1 статті 22 Закону України від 2 березня 2000 року № 1533-III «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття» право на допомогу по безробіттю залежно від страхового стажу мають застраховані особи, визнані в установленому порядку безробітними, страховий стаж яких протягом 12 місяців, що передували реєстрації особи як безробітної, становить не менше ніж сім місяців за даними Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування. Якщо ж страховий стаж становить менше ніж 7 місяців, допомога по безробіттю призначається в мінімальному розмірі.

До 29 жовтня 2022 року вимога до мінімальної тривалості страхового стажу протягом року, що передував реєстрації в службі зайнятості, становила 6 місяців.

Отримайте доступ до запису вебінару «Оголошення про вакансію та відмова в прийнятті на роботу».

Джерело: Київський міський центр зайнятості

Матеріали до теми


Розмір одноразової допомоги потерпілому внаслідок випадку на виробництві
Сума одноразової допомоги потерпілому через нещасний випадок на виробництві або професійне захворювання визначається відповідно до ступеня втрати професійної працездатності, який ...
Гарантії для працівника, призваного на службу в ЗСУ
Відповідно до статті 119 Кодексу законів про працю України, за працівниками, призваними на строкову військову службу, військову службу за призовом ...