...
Реєструйся

Допомога по тимчасовій непрацездатності: чи підлягає індексації


Ні!

Статтею 2 Закону України від 3 липня 1991 року № 1282-XII «Про індексацію грошових доходів населення» визначено, що індексації підлягають грошові доходи громадян, одержані ними в гривнях на території України і які не мають разового характеру.

Допомога по тимчасовій непрацездатності надається застрахованій особі у формі матеріального забезпечення, яке повністю або частково компенсує втрату заробітної плати (доходу), у разі настання в неї одного з таких страхових випадків (стаття 22 Закону України від 23 вересня 1999 року № 1105-XIV «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування»).

Допомога з тимчасової непрацездатності не має постійного характеру, компенсує втрату заробітної плати в разі настання страхового випадку, розраховується виходячи із середнього заробітку працівника й не підлягає індексації.

Мінікурс зі знижкою! «Допомога по тимчасовій непрацездатності: організація процесу отримання». Реєструйтеся на навчання просто зараз.

Джерело: Головне управління Держпраці у Дніпропетровській області

Матеріали до теми


Штраф за неправильно оформлену «лікарняні» у зв’язку з вагітністю та пологами: що треба знати
Згідно зі статтею 23 Закону України від 23 вересня 1999 року № 1105-XIV «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування», підставою для ...
Чи можуть платники єдиного внеску подати контролюючому органу на погодження довідку-розрахунок на виплату зарплати в електронній формі?
Пунктом 4 Порядку прийняття надавачами платіжних послуг на виконання платіжних інструкцій на виплату заробітної плати, затвердженого наказом Міністерства фінансів України ...