...
Реєструйся

Другий місяць інспекційної кампанії. Виявлено вже понад 6 тисяч незадекларованих працівників


З початку інспекційної кампанії розпочато 1951 інспекційний захід та виявлено 6084 працівників, які були допущені до роботи без оформлення трудових відносин. Найбільша кількість неоформлених працівників виявлено у сферах торгівлі, організації харчування та сільському господарстві.

Середня кількість виявлених незадекларованих працівників становить більше 4 осіб на одного перевіреного роботодавця. Найбільше незадекларованих працівників виявлено у Запорізькій (504), Вінницькій (465) та Одеській (428) областях.

Інспектори праці Управління Держпраці у Миколаївській області зафіксували на робочих місцях 42 особи, які виконували роботу в рамках діяльності охоронної фірми у місті Миколаєві без належного оформлення трудових відносин.

За результатами інспекційного відвідування з зазначеними працівниками укладено трудові договори.

Інспекторами праці Управління Держпраці у Волинській області під час проведення інспекційного відвідування у Ковельському районі встановлений факт допуску до роботи, а саме збирання лохини, 26 працівників без належного оформлення трудових відносин.

Під час інспектування у мережі магазинів, що спеціалізуються на виготовленні та збуті напівфабрикатів, інспекторами Управління Держпраці у Вінницькій області встановлено, що близько 10-ти осіб, які неоформлені належним чином, здійснювали роботи у цеховому приміщенні, а саме виготовляли вироби з тіста. Частина працівників стверджували, що проходять стажування.

До всіх роботодавців, що допускають до роботи працівників без оформлення трудових відносин, застосовані заходи притягнення до відповідальності відповідно до чинного законодавства.

В ході проведених інспекційних заходів укладено трудові договори із 2899 працівниками. За результатами інформаційних заходів трудові договори укладено із майже 59 тисячами працівників.

З початку інспекційної кампанії до органів Державної податкової служби подано 458 тисяч повідомлень про прийняття працівників на роботу. За перші три дні серпня подано повідомлень більше ніж про 64 тисячі працівників, що на 40% більше, ніж за відповідний період червня.

Джерело: за матеріалами Державної служби України з питань праці

Матеріали до теми


Кейс для кадровика. Відпустка з наступним звільненням у разі закінчення строку трудового договору
Порядок звільнення працівників з роботи і виплати їм компенсації за невикористану відпустку врегульовано Кодекс законів про працю України (далі — ...
За яких умов можна призупинити дію трудового договору
Головними умовами для призупинення дії трудового договору є абсолютна неможливість роботодавця надавати роботу, а працівника – виконувати її. У роз’ясненні ...
Чи потрібно повідомляти ДПС про прийняття працівника на тимчасові або громадські роботи за направленням центру зайнятості?
Так, потрібно. Організація та проведення громадських робіт здійснюються на підставі договору про організацію і фінансування громадських робіт, який укладається між центром зайнятості та роботодавцем ...